Facebook, Google ve Twitter CEO'ları itirafta bulundu

Facebook, Google ve Twitter’ın CEO’ları dün gerçekleştirilen oturumda gelen sorular karşısında itirafta bulundular.

ABONE OL
GİRİŞ 26.03.2021 11:24 GÜNCELLEME 26.03.2021 11:25 TEKNOLOJİ
Facebook, Google ve Twitter CEO'ları itirafta bulundu
Facebook, Google ve Twitter CEO'ları itirafta bulundu

ABD Meclis Enerji ve Ticaret Komitesi, teknoloji devleri olan Facebook, Google ve Twitter’ı mercek altına aldı. Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, Google CEO’su Sundar Pichai ve Twitter CEO’su Jack Dorsey’in yönettiği milyarlarca üyesi olan platformların, seçim ve pandemi dönemlerindeki yanlış bilgilendirmeler hakkında ifadelerine başvuruldu.

Perşembe günü gerçekleştirilen duruşmaya çağırılan yöneticilerin ifadelerinde ilginç ifadeler yer aldı.

ZUCKERBERG SUÇLAMALARI REDDETTİ VE TRUMP’I SUÇLADI

2016 seçimlerindeki Cambridge Analytica skandalıyla başlayan ve gündemden düşmeyen Facebook'un kurucusu ve CEO'su Zuckerberg, 6 ocak 2021'de yaşana kongre baskını hakkında konuştu.

Zuckerberg bu olayda Facebook'un etkisi olduğu iddialarını reddetti, sorumluluğun eski Başkan Donald Trump ve göstericilerde olduğunu belirtti.

Zuckerberg, ""Eski başkanın sözlerinden dolayı, yasaları çiğneyenlerin ise eylemlerinden dolayı sorumlu tutulması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Zuckerberg ayrıca saldırganların tespit edilmesi için yetkililer ile çalıştıklarını belirtti ve gerek görülen paylaşımları hızlıca platformdan kaldırdıklarının altını çizdi.

Google CEO'su Sundar Pichai

SUNDAR PICHAI: BU KARMAŞIK BİR SORU

Manipülasyon iddialarının gölgesinde geçen 2020 seçimleri ile ilgili Google'ın CEO'su Pichai, "bu seçimde çok çalıştık" dedi ve şirketinin bu süreçte derin bir sorumluluk duygusu ile hareket ettiğinin altını çizdi.

Temsilci Mike Doyle Pichai'ye kongre baskınını tetikleyen 'stop the steal' (hırsızlığı durdur) hareketiyle ilgili "Bilgileri yayma sorumluluğu alıyor musunuz?" diye sordu

Pichai bu soruya, "bu karmaşık bir soru" cevabını verdi. Twitter'ın patronu Dorsey evet yanıtı verdi ve ekledi: "Ama aynı zamanda daha geniş ekosistemi de hesaba katmalısınız."

ABD basını CEO'ların verdikleri yanıtlardan pek memnun olmadı. Ülke basınında "cevap veremediler" yorumları yapıldı.

Twitter CEO'su Jack Dorsey

DORSEY İTİRAF ETTİ

Twitter CEO’su Jack Dorsey, 6 Ocak’ta gerçekleşen kongre baskını hakkında Twitter’ın da rolü olduğunu itiraf etti. Sosyal medya platformlarının isyan hareketi üzerinde etkisi olduğu ilk defa bir üst düzey yönetici tarafından dile getirildi.

YORUMLAR 2
  • aysg 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamlar neden böyle beyinden engelli gibi poz vermiş
    Cevapla
  • Ersan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar parası ve teknolojisi olan ahmaklar bunlarin yuları kimin elinde ise onların fikirlerini savunurlar bunlar kendi akıl ve fikirlerini kullanamayan satılmışlar dır
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR