293 milyon dolarlık oyun hilesi çetesi çökertildi

Çin polisi bir oyun şirketiyle ortak operasyon yaparak toplam 293 milyonlar dolarlık oyun hilesi çetesini çökertti.

ABONE OL
GİRİŞ 31.03.2021 10:01 GÜNCELLEME 31.03.2021 10:18 TEKNOLOJİ
293 milyon dolarlık oyun hilesi çetesi çökertildi
293 milyon dolarlık oyun hilesi çetesi çökertildi

Oyun hilesi günümüzde bir sektör haline geldi ve neredeyse oyun üreticileri kadar gelir sağlamaya başladı. Bu nedenle özellikle Çin merkezli oyun şirketleri yerel polis kuvvetleriyle ortak operasyonlar yapmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde Tencent isimli firmayla ortak operasyon düzenleyen Çin polisi milyonlarca dolarlık gelir elde eden çeteyi çökertmeyi başardı.

Yerli mobil oyunlar dünya genelinden daha yüksek puan alıyor

Gaziantep'te geliştirilen mobil oyun 170 ülkede

Çin hükümeti, Tencent gibi birçok firmanın mağdur olduğu oyun hilesi konusunda operasyonlarını artırdı. Geçtiğimiz günlerde Chicken Drumstick adlı operasyonu yürüten Çin polisi, 76 milyon dolar gelir elde eden bir hile çetesini çökertti. Polis, çok sayıda lüks otomobil de dahil olmak üzere 46 milyon dolar değerinde varlığa el koydu.

ÜYELİK SATIŞI YAPIYORLAR

Yüzlerce ülkeye oyun hilesi satan çete, aylık 10 ile 200 dolar arasında üyelik ücreti alıyor. Overwatch ve Call of Duty Mobile gibi oyunlar için hile geliştiren ekip, 10 kişiden oluşuyor.

South China Morning Post’a göre Tencent, hile yazılımlarının Çin genelinde 293 milyon dolarlık piyasaya sahip olduğunu belirtti. Ayrıca pandemi nedeniyle hem oyun indirmelerinin hem de hile kullanımının arttığını belirten şirket, oyun hilesi geliştiricilerinin firmaları maddi zarara uğrattığının altını çizdi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR