Hindistan’da TikTok banka hesaplarına el konuldu

TikTok geçtiğimiz aylarda Hindistan’da yasaklanmıştı. Popüler uygulamanın çatı şirketi ByteDance'a vergi kaçırma suçlaması yapıldı ve hesaplarına el konuldu.

ABONE OL
GİRİŞ 01.04.2021 17:03 GÜNCELLEME 01.04.2021 17:16 TEKNOLOJİ
Hindistan’da TikTok banka hesaplarına el konuldu
Hindistan’da TikTok banka hesaplarına el konuldu

Hindistan başta olmak üzere Asya ülkelerinin bir kısmında TikTok uygulaması yasaklanmıştı. Geçtiğimiz aylarda gerçekleşen olay sonrası Çin merkezli ByteDance bünyesindeki TikTok’un vergi politikalarını ihlal ettiği ortaya atıldı. Reuters’te yer alan habere göre Hindistan, şirketin HSBC ve Citibank’ta bulunan hesaplarına el koydu.

Instagram’a bir TikTok özelliği daha yolda

Aileler çocuklarınızı koruyun: TikTok'ta öldüren akım

Hindistan’da, 2016 yılından bu yana yerli olmayan kuruluşlar için yüzde 6 ila 12 arasında ek bir “Eşitleme Vergisi” uygulanıyor. Şirketin bu vergiyi, ödemediği iddia ediliyor. Mahkemeye taşınan olayın, nasıl sonuçlanacağı henüz net değil.

ByteDance yetkilileri, konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Hesaplarına bloke konulması sebebiyle tüm işlerinin durduğunu belirten şirket, serbest ticaret yapma haklarının ihlal edildiğini iddia etti. Sosyal medya devi aynı zamanda, çalışan maaşları gibi çeşitli ödemelerin de bu durumdan etkileneceğini ekledi.

YORUMLAR 1
  • Tepki 2 yıl önce Şikayet Et
    Şu öküze tapanlar kadar olamıyoruz kapatın şu tiktok'u ülkemizdeki sorunlu bir sayfa daha kapansın.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR