Elon Musk'un engellediği yapay zeka 'Chat GPT' bakın neler yapabiliyor!

Son zamanlarda adını sıkça duymaya başladığımız yeni bir yapay zeka sohbet botu olan Chat GPT, ürpertici derecede iyi çalışan üst düzey becerileriyle teknoloji dünyasında tartışma konusu oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 16.12.2022 11:24 GÜNCELLEME 16.12.2022 11:59 TEKNOLOJİ
Elon Musk'un engellediği yapay zeka 'Chat GPT' bakın neler yapabiliyor!
Elon Musk'un engellediği yapay zeka 'Chat GPT' bakın neler yapabiliyor!

Chat GPT olarak bilinen ve OpenAI adlı yazılım şirketi tarafından tasarlanan sohbet botu, geniş veri tabanına sahip algoritmasını kullanarak tıpkı bir insan gibi yanıtlar verebiliyor. Kullanıcılar, Chat GPT’ye çeşitli sorular sorabiliyor, şiirler, makaleler ve hatta kod dahi yazdırabiliyorlar.

İNSAN GİBİ ÖĞRENEBİLİYOR

Chat GPT, dünyanın tüm bilgilerine erişimi olması sayesinde dikkat çekici olabiliyor.  Örneğin kullanıcıların önceki sorularını hatırlayabiliyor ve buna yönelik birbirini takip eden sorular neticesinde, tıpkı bir insanla muhabbet edermiş gibi konuşmalar ortaya çıkarabiliyor. 


KOD BİLE YAZABİLİYOR!

İstenen bir amaç doğrultusunda sil baştan kod yazabilen Chat GPT, yazılan kodlardaki hataları bulabiliyor, tavsiyeler verebiliyor ve koddaki yanlışları düzenleyerek yeniden oluşturabiliyor.

HENÜZ STABİL DEĞİL

Pek çok özelliği içinde barındıran ve insansı bir algoritmayla öğrenerek gelişen Chat GPT, buna rağmen hâlâ kullanıcıların sorduğu bazı sorulara verdiği cevaplarda konu dışına çıkabiliyor, alakasız ya da zararlı olabilecek öneriler verebiliyor. Kod yazma kısmında ise basit belli başlı kodları hazırlayabilen yapay zeka, gün geçtikçe ilerlemeye devam ediyor. 

ELON MUSK ŞİMDİLİK DURDURDU!

Sohbet özelliğini geliştirmek için Twitter'daki verileri kullanan Chat GPT'ye Elon Musk tarafından müdahale geldi. Elon Musk, yaptığı paylaşımda "veri kullanımını şimdilik durdurduk" dedi.
 

 

KAYNAK : globalnews
İsmail Coşkun Haber7.com - Multimedya Sorumlusu
Haber 7 - İsmail Coşkun
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR