Sokaklarda dehşeti yaşatıyordu: 950 tanesini geri çağırdı!

Robot taksi firması olan GM's Cruise, yayanın yaralanmasıyla sonuçlanan kazalara karışan 950 sürücüsüz aracı geri çağırıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 08.11.2023 17:26 GÜNCELLEME 08.11.2023 17:26 TEKNOLOJİ
Sokaklarda dehşeti yaşatıyordu: 950 tanesini geri çağırdı!
Sokaklarda dehşeti yaşatıyordu: 950 tanesini geri çağırdı!

General Motors'un (GM.N) sürücüsüz araç birimi, Cruise'un robotaksilerinden birinin karıştığı bir kazanın ardından 950 sürücüsüz aracı ABD'deki yollardan geri çağırdığını ve muhtemelen daha fazla geri çağırma yapacağını söyledi.

Çarşamba günü Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi'ne (NHTSA) yapılan bir bildirime göre, Cruise Otomatik Sürüş Sistemleri (ADS) yazılımının çarpışma algılama alt sistemi bir çarpışmadan sonra yanlış tepki verebileceği için otomobiller geri çağrılıyor.

ABD'NİN ROBOT TAKSİLERİ SÜREKLİ YAYALARI EZİYOR

Geçtiğimiz ay San Francisco'da bir yaya, vur-kaç yapan bir sürücü tarafından çarpılarak bitişik şeride fırlatıldı ve zamanında duramayan bir Cruise robot taksi tarafından ikinci kez çarpılarak yayayı sürükledi.

Geri çağırma, çarpışma algılama alt sisteminin Cruise AV'nin "çarpışma sonrası istenen tepki çekilme olmadığında" sabit kalmak yerine trafikten çekilmeye çalışmasına neden olabileceği durumları ele almaktadır.

Cruise geçtiğimiz ay, Kaliforniya'daki düzenleyicilerin sürücüsüz araçların halk için risk oluşturduğunu söyleyerek robot taksi operatörünün lisansını askıya almasının ardından ülke çapındaki operasyonlarını durduracağını açıkladı.

ÜRETİMİ GEÇİCİ OLARAK DURDURMA KARARI ALDI

Şirket Pazartesi günü yaptığı açıklamada, tamamen otonom Cruise Origin'in üretimini geçici olarak durdurmayı planladığını söyledi.

Cruise, "ciddi yaralanma riski taşıyan benzer bir çarpışmanın yazılım güncellemesinden önce ortalama her 10 milyon ila 100 milyon mil sürüşte bir tekrarlanabileceğini" belirlediğini ancak sürekli olarak iyileştirmeye çalıştığını söyledi.

KAYNAK : HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR