Sağlıkta Yapay Zeka Yarışması için başvurular devam ediyor!

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji festivali kapsamında, Sağlık Bakanlığı ve TÜSEB yürütücülüğünde düzenlenen Sağlıkta Yapay Zeka Yarışması başvuruları devam ediyo

ABONE OL
GİRİŞ 09.02.2024 12:07 GÜNCELLEME 09.02.2024 12:07 TEKNOLOJİ
Sağlıkta Yapay Zeka Yarışması için başvurular devam ediyor!
Sağlıkta Yapay Zeka Yarışması için başvurular devam ediyor!

Günümüzde yoğun olarak bilgi teknolojileri alanında kullanılan yapay zekâ çözümlerinin sağlık alanında kullanılmaya başlamasıyla dikkat çeken yarışma büyük ilgi görüyor. Sağlıkta Yapay Zeka Yarışması sağlık alanında karşılaşılabilecek problemlere çözüm üretmek, bilgi birikimini ve yetişmiş insan gücünü artırmak amacıyla düzenleniyor.

YAPAY ZEKA İLE SAĞLIK ALANINDA GELECEĞİN ÇÖZÜMLERİ…

Yapay zeka çalışmalarının temel amaçlarından biri insanların fiziksel ve psikolojik sağlıklarının korunması, gözetilmesi ve iyileştirilmesidir. Bu nedenle sağlık alanının yapay zeka çözümleri için önleyici, tespit edici, yönetici ve denetleyici gibi pek çok bakış açısı ile ele alınması katma değerli fikir ve çözümlerin gelişmesi için büyük önem taşımaktadır.

TEKNOFEST 2024 kapsamında düzenlenen yarışmada gençler Bilgisayarlı Görüyle Hastalık Tespiti Lise Seviyesi ve Bilgisayarlı Görüyle Hastalık Tespiti Üniversite ve Üzeri Seviyesi olmak üzere iki kategori için yarışacaklar. Yarışma kapsamında takımlardan Bilgisayarlı Görü ile Mamografi Görüntülerinin Analizi, Mamografi Radyoloji Raporlarından Varlık İsmi Çıkarımı ve BI-RADS Kategorisi tahminleme yapmaları bekleniyor olacak. Ayrıca bu yıl takımlardan görüntü işleme ve doğal dil işlemeyi bir arada yapmaları istenecek.

Yarışmaya Türkiye ve yurt dışında öğrenim gören lise öğrencileri ve mezunları, lisans, ön lisans, yüksek lisans, doktora ile açık öğretim üniversite öğrencileri ve mezunları başvuru yapabiliyor.

Başvuruların 20 Şubat tarihinde sona erdiği yarışmada Bilgisayarlı Görüyle Hastalık Tespiti Kategorisi Lise Seviyesi birincilik ödülü 100 bin TL, ikincilik ödülü 80 bin TL, üçüncülük ödülü ise 60 bin TL. Bilgisayarlı Görüyle Hastalık Tespiti Kategorisi Üniversite ve üzeri Seviyesi birincilik ödülü 150 bin TL, ikincilik ödülü 120 bin TL, üçüncülük ödülü 100 bin TL olarak belirlendi.

SAĞLIKTA YAPAY ZEKA YARIŞMASI’NDAN DOĞAN BAŞARI HİKAYELERİ

TEKNOFEST 2022 de Sağlıkta Yapay Zeka Yarışmasına katılan Nevasoft Takımı 3.lük derecesi elde etti. Nevasoft, tıbbi laboratuvarlardaki tanı çözümleri için yenilikçi yazılım ve cihazlar geliştiriyor. TEKNOFEST Girişim Programı mezunlarından da olan Nevasoft, kan hastalıklarının teşhis sürecinde kan numunelerinden elde edilen tıbbi sonuçları yapay zekâ ile analiz eden yazılım projesiyle 36 Milyon TL değerleme üzerinden kitlesel fonlamada 4 Milyon TL yatırım aldı.

TEKNOFEST 2023 Sağlıkta Yapay Zeka Yarışmasına katılan HEVI AI, en güncel derin öğrenme yöntemlerini kullanarak radyolojik görüntülerde tanıya yardımcı sistemler geliştiriyor. Bu sayede radyologların ve dolayısıyla hastanelerin kapasitesini arttırmakta, raporlamalarını hızlandırmakta ve hataları azaltarak daha yüksek doğruluk sağlanıyor. Hevi AI, 37 hastaneye hizmet vermekte ve 340 bin dolardan fazla gelir elde etmektedir. TEKNOFEST İzmir'de derece alan Hevi AI, Take Off 2023 de aldığı ödül ile de Web Summit Qatar'a katılım ödülünün sahibi olmuştur.

KAYNAK : HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR