Honor, Çin akıllı telefon pazarında ilk sırada

Araştırma firması IDC'nin sektör raporuna göre Çin akıllı telefon pazarı 2024'ün 1.çeyreğinde HONOR yeni modeli Magic6 serisi ile zirvede yerini aldı.

ABONE OL
GİRİŞ 01.05.2024 16:28 GÜNCELLEME 01.05.2024 16:46 TEKNOLOJİ
Honor, Çin akıllı telefon pazarında ilk sırada
Honor, Çin akıllı telefon pazarında ilk sırada

Şirketten yapılan açıklamaya göre Honor, Çin'de akıllı telefon sevkiyatları 2024'ün 1.çeyreğinde yıldan yıla yüzde 6,5 artarak 69,3 milyon adede ulaştı.

HONOR, güçlü büyümesi sayesinde pazarda beklenenden daha iyi sevkiyatları desteklerken genel Android sektöründe de yıllık bazda yüzde 9,3'lük bir büyümeyi destekledi.

Açıklamada, IDC'den kıdemli araştırma analisti Arthur Guo, "HONOR, çok yönlü ürün portföyü ve popüler yapay zeka özellikleriyle gelen Magic6 serisi sayesinde en üst noktaya tırmandı." sözleriyle HONOR'un başarısına vurgu yaptı.

IDC Başkan Yardımcısı Antonio Wang bir medya röportajı sırasında da gazetecilere HONOR'un Çin'deki premium (toptan satış fiyatı ≥ 600$) pazar payının hızla büyüdüğünü ve bu segmentteki yıllık sevkiyatların 2024 yılının ilk çeyreğinde yüzde 123,3 arttığına vurgu yaptı.

HONOR'un katlanabilir modeller özelinde pazar payı da 2024'ün 1. çeyreğinde Çin'de ilk 2 sırada yer aldı.

Magic6 serisinin ilk çeyrekteki sevkiyatları, gelişmiş yapay zeka özellikleri sayesinde önceki neslin ilk iki çeyrekteki toplam sevkiyatlarını da geçti.

KAYNAK : AA
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 1
  • vdg 1 hafta önce Şikayet Et
    asla ilk model ve pahali cep almam hele bir marka icin kazik yemek istemem hangisi uygun ise onu alirim son zaman bir cok marka daha ucuz ve daha kaliteli cok insan cin mali diye korkak almaz bence daha iyi yapiyor adamlar usa mali al bozuk cikar virus ile bozar casuz zaten dolu sonra gunceleme yok hepsi ayni olsa hic olmaz ise ucuz dersin gunceleme gelmez ise
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR