Elon Musk'a yine mahkemenin yolu göründü!

Mahkeme, milyarder iş insanı Musk’ın SEC soruşturmasında yeniden ifade vermesi gerektiğine hükmetti.

ABONE OL
GİRİŞ 15.05.2024 14:36 GÜNCELLEME 15.05.2024 14:36 TEKNOLOJİ
Elon Musk'a yine mahkemenin yolu göründü!
Elon Musk'a yine mahkemenin yolu göründü!

ABD’de federal mahkeme, Elon Musk’ın Twitter’ı 44 milyar dolara devralmasıyla ilgili ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) soruşturmasında yeniden ifade vermesi gerektiğine hükmetti.

SEC, soruşturma için Eylül ayında yapılan bir mülakata katılmayı reddetmesinin ardından Musk’ı ifade vermeye zorlamak için Ekim ayında dava açtı. Musk, SEC’in kendisini bir dizi mahkeme celbiyle “taciz etmeye” çalıştığını savunuyordu.

Soruşturma, Musk’ın 2022 yılında, daha sonra X olarak yeniden adlandırdığı Twitter’dan hisse satın alarak federal menkul kıymetler yasalarını ihlal edip etmediğiyle ilgili. SEC daha önce yaptığı açıklamada, Musk’ın anlaşmayla ilgili olarak yaptığı açıklamaları ve SEC başvurularını da incelediğini söyledi.

ABD Sulh Yargıcı Laurel Beeler Şubat ayında ajans lehine ifade vermeye zorlama kararı verdi ve Musk kararın gözden geçirilmesini talep etti.

ABD Bölge Yargıcı Jacqueline Scott Corley Salı günü yaptığı açıklamada, “Yargıç Beeler’in de açıkladığı gibi, Musk’ın taciz teşkil ettiğini iddia ettiği soruşturmalar ‘meşru hükümet soruşturmalarıdır'” dedi.

Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR