Elon Musk boşuna seçmemiş! X logosunun çarpıcı detayı ortaya çıktı....

Sosyal medya platformu X'in logosundaki detay görenleri şaşkına çevirdi. Logonun simetri haliyle orjinal hali yan yana getirildiğinde, masonların simgesi olan "Gönye ve Pergel" sembolünün ortaya çıktığı görüldü.

ABONE OL
GİRİŞ 28.05.2024 14:50 GÜNCELLEME 28.05.2024 15:42 TEKNOLOJİ
Elon Musk boşuna seçmemiş! X logosunun çarpıcı detayı ortaya çıktı....
Elon Musk boşuna seçmemiş! X logosunun çarpıcı detayı ortaya çıktı....

Dünyanın en büyük sosyal medya şirketlerinden biri olan X, skandal bir konuyla gündeme geldi.

Bildiğiniz gibi eski adı Twitter ola firma Elon Musk yönetimine geçtiğinde ismini ve logosunu X olarak değiştirmişti. Başta herkes bu fikrin tamamen kötü olduğunu düşünse de Elon Musk'ın bu konudaki ısrarı, yeni logonun ve ismin kısa bir süre içerisinde benimsenmesini sağladı.

Elon Musk Twitter'ın logosunu ilk kez değiştirdiğinde X simgesi biraz daha ince hatlara sahipti. Ancak sürekli bir değişiklik içinde olan Musk, daha kalın hatlara sahip bir X işaretinin yer aldığı logoyu tanıttı.

ELON MUSK'IN TAKINTISI OLAN X NE ANLAMA GELİYOR?

Ünlü milyarder henüz çok zengin olmadığı dönemlerde kurduğu çevrim içi banka sitesinin adına X adını vermişti.

Musk’ın elektrikli otomobil şirketi Tesla’nın ilk modellerinden biri de Model X adıyla piyasaya sürülmüştü.

Teknoloji milyarderinin ayrıca SpaceX adında bir uzay bilimleri şirketi bulunuyor. Ünlü iş insanı son dönemde yapay zekâ odaklı girişimlerine xAI adını verdi.

Bunların arasında en önemlisi ise Elon Musk’ın en küçük çocuğuna XAEA12 adını vermesi oldu.

İLK ZAMANLARDA RUHANİ ÖZELLİKLERLE BAĞDAŞTIRMIŞLARDI

Geçişin ötesinde, X harfi Katolik Kilisesi tarafından genellikle Kutsal Üçlü'nün sembolü olarak kullanılırken, Hinduizm'de X, Brahma, Vişnu ve Şiva'nın kutsal üçlüsünü temsil ediyor. Aynı zamanda kutsal haçın kutsal bir sembolü olarak görülür; bu nedenle, özellikle rüya yorumunda, haç kurbanı ve hatta işkenceyi sembolize ediyor.

Yine, Twitter'ın yıllar içinde nefret söylemi, çevrimiçi zorbalığın yaygınlaşması ve platformun ruh sağlığına zararlı olduğunun yaygın olarak kabul edilmesiyle adeta bir 'cehenneme' dönüştüğü düşünüldüğünde oldukça uygun.

Bu da X'in olumsuz bir sembol olmasına yol açıyor. Kötü ruhları uzaklaştıran bir koruma totemi olarak algılanabilse de muhtemelen X'in çapraz iki kılıca benzediği gerçeğinden kaynaklanan bir inanç, harfin açık bir şekilde uğursuz alt tonları olarak görülüyor.

Başka bir yoruma ise göre X tarihsel olarak, köleliği hatırlatıyor. Birçok Afrikalı ve Afrikalı-Amerikalı için X, köle sahiplerinin yanlarında kölelik yapanlara şisim vermemesi ve yokluğu çağrıştırıyor. 

SİMETRİ ŞEKLİ İLE YAN YANA KONULDUĞUNDA MASON İŞARETİ ORTAYA ÇIKIYOR!

Sosyal medyada yabancı kaynaklar tarafından paylaşılan bu görüntü kısa bir süre içerisinde etkileşim yağmuruna tutuldu.

Öyle ki kullanıcılar, X logosunun simetri haliyle orjinal halinin yan yana getirilmesiyle ortaya çıkan görüntünün tamamen mason işareti olduğunu öne sürdüler.

MASON DENİLİNCE AKLA GELEN İLK İŞARET

Masonluk denince akla ilk gelen sembollerden olan gönye ve pergel sembolü, aynı zamanda mason ritüellerinde de fazlaca yer alır.Masonlar ortadaki G harfini God (Tanrı) ve geometri olarak tanımlamaktadır.

Pergel ve gönye ise maddeyle ruhun bir araya gelişini aynı zamanda da dünyevi ve ruhsal sorumlulukları temsil eder.

KAYNAK : HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 15 TÜMÜ
  • HaymanaLi 3 hafta önce Şikayet Et
    sonları hüsran çırpınıp dururlar
    Cevapla
  • HABERSİZ 3 hafta önce Şikayet Et
    Türkiyede ve dünyada ticari anlamda büyümek için mutlaka mason olmaniz gerekiyor..malesef turkiyede de buyuk sirketlerin cogu ya mason ya organik gizli baglari var..masonluk size marka,para ,imtiyaz ve kısıtlı bir güç !! verir.. karşılığında once dininizi ,haysiyet veserefinizi alir..bunlari vermeden mason olamazssiniz.
    Cevapla
  • Selahaddin 3 hafta önce Şikayet Et
    X , siyonistlere karşı mücadele Platformu olmuş Facebook deseniz neysede pek inandirici degil
    Cevapla
  • HologramTv 3 hafta önce Şikayet Et
    Mason demek, ,inşaatçı, tamirci demek.
    Cevapla
  • Doğan 3 hafta önce Şikayet Et
    Taş ustası.
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    ne acayip işler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR