NLP Uzmanı Onur Günal: Yapay zeka avukatlara destek oluyor

Uluslararası Eğitim ve Yönetim Danışmanlığı Firması World of Academia’nın kurucusu Onur Günal, uzun yıllar süren AR-GE çalışmaları ile farklı kategorilerde geliştirdiği raporlama ve eğitim sistemi ile maksimum verim sağladıklarını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 18.05.2024 11:43 GÜNCELLEME 18.05.2024 13:46 TEKNOLOJİ
NLP Uzmanı Onur Günal: Yapay zeka avukatlara destek oluyor
NLP Uzmanı Onur Günal: Yapay zeka avukatlara destek oluyor

Dünyada sadece üç ülkenin geliştirdiği kişisel raporlama ve eğitim sistemini, Avrupa akreditasyon kurumuna bağlı olan Uluslararası Eğitim ve Yönetim Danışmanlığı Firması World of Academia’nın kurucusu Onur Günal, uzun yıllar süren AR-GE çalışmaları sonrası, farklı kategorilerde geliştirdiği raporlama ve eğitim sistemi ile maksimum verim sağladıklarını ifade etti.

Günal; “Ülkemizin Türkiye Yüzyılı kapsamında atılımlarına bir destek de bizden”

Kamu, belediye, bankalar, STK’lar  ve özel şirketlere yönelik 12 yılı aşkın süredir hizmet veren Onur Günal, 21.yy’ın en önemli kaynağının insan kaynağı olduğunu, dünyada süper devletlerin en önemli projelerinde bile her şeyin merkezinde insan vurguluyor.

Adalet Bakanlığı, arabuluculukta uzun yıllardır geliştirdiği model ile toplum içi huzuru arabuluculuk ile arttırarak temel uzlaşıda uzayan çözüme ulaşamayan birçok konuda binlerce arabulucu yetiştirerek her yıl adalet anlayışının kalitesini artırırken, halkın devlete olan güvenini ve sisteme olan inancını binlerce dosyayı arabuluculuk ile çözerek büyük başarı sağladı.

Günal: “Kapsamlar giderek genişliyor yapılan müzakereler ile toplum refaha kavuşurken Avrupa’ya da örnek oluyoruz” dedi. Arabuluculuk süreçlerinde çatışma ve müzakere eğitimleri de veren NLP Uzmanı, “Avukatların ve arabulucuların, davaya dönüşmeden masada uzlaşı ile çözdüğü bu sistemde temel esası kazan kazan modelidir. Bu model ile birlikte, zararlar minimize edilirken, zaman ve paradan, mağduriyetten hızlıca memnuniyete geçilmiş oluyor, vatandaş masadan helalleşerek kalkmış oluyor. Yani iletişim, arabuluculuğun anahtarı görevi görmüş oluyor” diye açıkladı.

“Arabuluculukta yapay zeka desteği, teknolojinin nasıl geliştiğini gösteriyor”

Arabulucular; ikna etme, kalibre etme, öngörme, iletişimde psikoloji, geri bildirim, kendi iletişim özellikleri, karşısındaki kişiyi anlama, algılama ve doğru analiz etme konusunda kendi kişisel özelliklerini tespit etmek ve karşındakini kolay analiz etmek için yaptığımız testlere başvuruyorlar.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR