Türksat 6A için geri sayım başladı: Yeni hedef açıklandı!

Türkiye'nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A, bugün Ankara'dan uzaya fırlatılacağı ABD'nin Florida eyaletindeki Cape Canaveral Uzay Üssü'ne uğurlanacak.

ABONE OL
GİRİŞ 04.06.2024 09:20 GÜNCELLEME 04.06.2024 09:30 TEKNOLOJİ
Türksat 6A için geri sayım başladı: Yeni hedef açıklandı!
Türksat 6A için geri sayım başladı: Yeni hedef açıklandı!

Mürted Hava Meydanı'nda saat 12.00'de düzenlenecek uğurlama törenine, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır katılacak. Törende, Uraloğlu ve Kacır'ın ortak açıklama yapması bekleniyor.

Törenin ardından fırlatmada görev alacak personelle Türksat 6A, Antonov AN-124 tipi kargo uçağıyla ABD'ye gönderilecek. Türksat 6A'nın hava yolculuğu yaklaşık 1 gün sürecek ve ardından Cape Canaveral Uzay Üssü'ndeki Space X tesislerinde fırlatma prosedürleri başlatılacak. Uydunun 8-15 Temmuz 2024'te yörüngesine fırlatılması planlanıyor.

YÜZDE 80'İN ÜZERİNDE YERLİLİK ORANI 

Türksat 6A Projesi'nde, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve TÜRKSAT AŞ müşteri kurum olarak, TÜBİTAK UZAY proje yönetici kurum, ASELSAN, TUSAŞ ve C2TECH firmaları ise proje yürütücü kurum olarak yer aldı. Türksat 6A, yüzde 80'in üzerindeki yerlilik oranıyla Ankara'da TUSAŞ'taki USET'te Türk mühendisleri tarafından üretildi.

Türksat 6A, 42 derece doğu yörüngesinde, 35 bin 786 kilometre uzaklıkta konumlanacak. 7,5 kilovat güce sahip, 4 bin 250 kilogram ağırlığındaki Türksat 6A ile mevcut uyduların hizmet vermediği Hindistan, Tayland, Malezya ve Endonezya, Türksat'ın kapsama alanına girecek. Uyduların ulaştığı nüfus 3,5 milyardan 5 milyara çıkacak.

HEDEF UYDU İHRACATÇISI KONUMUNA YÜKSELMEK 

Türksat 6A'nın hizmete girmesi ile Türksat'ın bölgeye yönelik uydu hizmeti ihracatının da önemli ölçüde artması hedefleniyor.

Haberleşme uydusu üretebilen sayılı ülkeler arasına giren Türkiye'nin, Türksat 6A tecrübesinin ardından uydu ihracatçısı konumuna yükselmesi de hedefler arasında yer alıyor.

KAYNAK : AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 18 TÜMÜ
  • Pehlivan38 3 hafta önce Şikayet Et
    Ya arkadaş bu kadar yatırım bu kadar başarı gelişme tamam ama bu uydular ta Amerika ya gönder orada kontrol edelim diye istediği cihazı o uyduya zaten yerleştirecek yine o ülkeler istediği zaman tek tuşla düşürebilecek yada verileri elde edebilecek bunu hiç düşünen kontrol eden kim se yok mu ? Denizi geçip sahilde boğulmak bu olsa gerek ,,, Vesselam
    Cevapla
  • Ramazan37 3 hafta önce Şikayet Et
    Çok pahalı işler..... İnşallah sıkıntı olmadan çıkar yörüngesine....
    Cevapla
  • Polat 3 hafta önce Şikayet Et
    Ey maşaAllah
    Cevapla
  • Antep 3 hafta önce Şikayet Et
    Personeli ayrı uçaklarla gönderin
    Cevapla
  • Ali Rıza 3 hafta önce Şikayet Et
    İçimizdeki fransızları yine karın agrısından kıvrandıracaksınız. Anadolunun çocuklarına güzel bir haber. Daha iyilerini ve gelişmişimi yapmak dilegiyle.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR