Davalık olmuştu! ChatGPT'nin yeni ses modu ertelendi!

OpenAI, ChatGPT için planlanan "Ses Modu" özelliğinin çıkışını teknik sorunlar nedeniyle Temmuz ayına erteledi.

ABONE OL
GİRİŞ 26.06.2024 09:10 GÜNCELLEME 26.06.2024 09:10 TEKNOLOJİ
Davalık olmuştu! ChatGPT'nin yeni ses modu ertelendi!
Davalık olmuştu! ChatGPT'nin yeni ses modu ertelendi!

Yapay zeka devrimi olarak nitelendirilen ChatGPT'nin yeni sürümünde bir erteleme yaşandı.

Başlangıçta Haziran sonuna kadar yayınlanması planlanan “Ses Modu” özelliği içerik algılama yeteneklerini geliştirmeyi ve kullanıcı deneyimini artırmayı amaçlıyordu.

İLK OLARAK PLUS ABONELERİ KULLANACAK

Resmi lansman öncesinde, başlangıçta ChatGPT Plus kullanıcılarına geri bildirim almak amacıyla küçük bir grupla sınırlı olarak sunulacak ve sonbaharda daha geniş bir kullanıcı kitlesine açılacaktı. Ayrıca, OpenAI bu özellikle birlikte yeni video ve ekran paylaşımı yetenekleri getirmeyi planlıyor.

Ancak OpenAI planladığı tarihte bu özelliği kullanıcılarına sunamayacağını açıkladı. Gerekçe olarak ise teknik sorunlar gösterildi.

OpenAI’nin bu adımı, kullanıcıların ChatGPT ile daha etkileşimli ve çok yönlü bir deneyim yaşamasını hedefliyor.

Ses modu, metin tabanlı sohbetlerin ötesine geçerek kullanıcıların doğal dilde konuşabilmesine olanak tanıyacak. Bu, özellikle iş toplantıları, eğitim oturumları ve diğer iletişim senaryolarında kullanışlı olabilir.

SESİ TAKLİT ETTİĞİ İÇİN DAVALIK OLMUŞTU

OpenAI’nin yeni GPT-4o modelindeki Sky sesinin, Scarlett Johansson’ın “Her” filmindeki yapay zeka karakterine benzerliği dikkat çekmişti.

Johansson, sesin nasıl geliştirildiğini öğrenmek için hukuki danışman tuttuğunu açıkladı. OpenAI ise sesin Johansson’a dayalı olmadığını iddia etmişti ancak şirket daha sonra bu ses modunu kaldırmak zorunda kalmıştı.

Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR