5 milyar dolarlık dev zarar! OpenAI iflas bayrağını her an çekebilir...

OpenAI, 12 ay içinde devasa işletme maliyetleri nedeniyle iflasın eşiğine gelebilir. Şirketin bu yıl için 5 milyar dolarlık bir zarar açıklaması bekleniyor.

ABONE OL
GİRİŞ 30.07.2024 09:22 GÜNCELLEME 30.07.2024 10:23 EKONOMİ
5 milyar dolarlık dev zarar! OpenAI iflas bayrağını her an çekebilir...
5 milyar dolarlık dev zarar! OpenAI iflas bayrağını her an çekebilir...

OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT, neredeyse her şeyi bilen kişisel bir öğretmen gibi birçok soruya doğal yanıtlar verebiliyor.

Hesaplamalara göre ChatGPT ile yaptığınız yaklaşık 20-50 soru ve yanıttan oluşan her görüşme için yapay zeka sohbet asistanı 500 ml su tüketiyor.

ÖNLEMLER ALINMAZSA OPENAI İFLASIN EŞİĞİNE GELEBİLİR

OpenAI, ağırlıklı olarak Microsoft tarafından destekleniyor. Şimdiye kadar Microsoft'un OpenAI'ye yaptığı 13 milyar dolarlık yatırım sadece küçük bir kısım. Şirketin yapay zeka modelleri de Microsoft’un sunucularında çalışıyor.

OpenAI, ChatGPT'nin çalışabilmesi için günlük 700 bin dolar harcıyor. Ancak şirket, şu an için bu gideri karşılayacak bir gelir kapısı bulamadı.

Yeni bir rapora göre OpenAI, 2024 yılında 5 milyar dolar zarar edecek. Şirket, eğer daha fazla sermaye toplamazsa 12 ay içerisinde iflasın eşiğine gelecek.

Rapor, firmanın yapay zeka modellerini eğitmek için 7 milyar dolar ve personel için de 1,5 milyar dolar harcama yolunda ilerlediğini belirtiyor.

Öte yandan OpenAI, ChatGPT'den yılda 2 milyar dolar ve dil modelleri (LLM) erişim ücretlerinden ek olarak 1 milyar dolar gelir elde ediyor.

KAYNAK : ENSONHABER | HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 4
  • fark 1 ay önce Şikayet Et
    ne zararı yahu vergi vermemek için zarar gösteriliyor büyük şirketlerin kaçakçılık yöntemleri futbol kulüpleri mercek altına alınsın 1 şampiyonluk uğruna trilyon dolarlar dışarı gidiyor
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    suyun ne işi var orda?
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    bu kadar su tüketimi tek başına dünyanın sonunu getirebilir.
    Cevapla
  • Molla Kasım 1 ay önce Şikayet Et
    Bunlar normal şeyler, yatırımcıları bu gelişim zararlarını dikkate alıyorlar. Buna karşı çok büyük bir veri biriktiriyor ve ürün geliştiriyorlar, 2-3 sene daha zarar eder. İnsanlar buna alışınca, işlerinde kullanmaya başladığında bir senede kâra geçer.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR