NASA bir ilk diyerek duyurdu: 16 milyon km uzaklıktan Dünyaya gönderildi!

NASA 10 Milyon Mil (16 milyon km) öteden Dünya'ya Lazer mesajı gönderdi. Bu şimdiye kadarki en uzun mesafeden gönderilmiş lazer mesajı oldu. Çalışma ilerleyen yıllarda uzaydan Dünya'ya hızlı görüntü aktarılabilmesini sağlayacak.

ABONE OL
GİRİŞ 06.08.2024 11:21 GÜNCELLEME 06.08.2024 11:23 TEKNOLOJİ
NASA bir ilk diyerek duyurdu: 16 milyon km uzaklıktan Dünyaya gönderildi!
NASA bir ilk diyerek duyurdu: 16 milyon km uzaklıktan Dünyaya gönderildi!

NASA kısa bir süre önce bize yardımcı olabilecek önemli bir teknolojiyi göstererek mesajları lazer aracılığıyla neredeyse 16 milyon kilometre (10 milyon mil) mesafeye ışınladı.

Bu, Ay'ın Dünya'dan uzaklığından yaklaşık 40 kat daha uzak ve Kasım 2023'te elde edilen bu başarı, optik iletişimin ilk kez bu kadar uzak bir mesafeye gönderilmesini temsil ediyor.

Geleneksel olarak, uzaktaki uzay araçlarıyla konuşmak için radyo dalgalarını kullanırız - ancak yakın kızılötesi gibi daha yüksek ışık frekansları, bant genişliğinde bir artış ve dolayısıyla veri hızında büyük bir artış sağlar.

NASA TARİHİ BİR ADIM DİYEREK DUYURDU

NASA, sonunda Mars'a ve Mars'tan önemli bir gecikme olmaksızın yüksek çözünürlüklü video mesajları gönderebileceksek. Bu ihtiyaç duyulan bir teknolojiye doğru atılmış büyük bir adım olarak görülüyor.

Sciencealert'in yayınladığı makaleye göre yapılan test, NASA'nın Derin Uzay Optik İletişim (DSOC) deneyinin bir parçasıydı ve iletişim bağlantısının başarılı bir şekilde kurulması 'ilk ışık' olarak biliniyor.

NASA Genel Merkezi'nde Teknoloji Gösterileri Direktörü olan Trudy Kortes o sırada yaptığı açıklamada, "İlk ışığa ulaşmak, önümüzdeki aylarda DSOC'un birçok kritik kilometre taşından biridir ve insanlığın bir sonraki dev adımını desteklemek için bilimsel bilgi, yüksek çözünürlüklü görüntüler ve video akışı gönderebilen daha yüksek veri hızında iletişimin yolunu açmaktadır" dedi.

BİLGİLER UZAYDAN DÜNYAYA RAHATLIKLA GÖNDERİLEBİLECEK

Konuyla ilgili açıklama yapan uzmanlar "Hepimiz yer tabanlı, yüksek hızlı iletişimlerimiz için optik fiberlere yerleştirilmiş benzer teknolojiye güveniyoruz, ancak burada, bilgiyi Dünya'ya geri getirmenin mevcut yöntemlerini geliştirmek için derin uzayda kullanılmak üzere uyarlandı." dedi.

KAYNAK : HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • Tfx 1 ay önce Şikayet Et
    Dünyanın istediği yerine saldırı için altyapı ve masumlastirma calismalari
    Cevapla
  • Ruveybida 1 ay önce Şikayet Et
    Nasa'nın şimdiye kadar gidebildiği en son nokta sadece 148 km.Rahman suresi 33.ayet.Gökkubbe geçilemez Nasa'nın söylediği yalanlar hep bir milyonuncu yalan bu olsa gerek...
    Cevapla
  • fenasikerim 1 ay önce Şikayet Et
    sen 33. ayetle devam et çağ teknoloji çağı senin gibi gerikafalılar olduğu sürece bu düşünce değişmez azda olsa fiziği araştır.
    Cevapla
  • Rahman suresi 1 ay önce Şikayet Et
    Sen ne anlatıyorsun be abla gözünü seveyim be ağbi
    Cevapla
  • Kurtuluş 1 ay önce Şikayet Et
    16 Milyon Km. den gönderilen lazeri nasıl Dünya'mıza denk getirdiler peki? Samanyolu Galaksimiz ilerlerken kendi ekseninde, Güneş ile birlikte diğer gezegenler de Güneşimizin etrafında döndüğünü bildiğimize göre burda bir çelişki doğuyor.
    Cevapla
  • bir düşünür 1 ay önce Şikayet Et
    16 milyon km öteden atılan lazerin kaç snde dünyaya ulaşacağı belli. Bu yüzden eğer a zamanında atılan lazerin a+10da dünyaya geleceği hesaplandıktan sonra a+10da istenen yere gelebilmesi için a zamanında lazeri ateşliyorlardır muhtemelen.
    Cevapla
  • Dangalak 1 ay önce Şikayet Et
    Hemen soralim nasil yaptilar diye 5 dakika bekle afamlarin 80 yillik calismalarinin detayini hemen aliriz
    Cevapla
  • Şengül umutlular 1 ay önce Şikayet Et
    Cevaba bile gerek yok çünkü bizde öyle dehalar varki lafı onlara birakiyorum kurtuluş boş ver
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    mesajı aldık.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR