Bolu’da üreten kadınların hedefi 'lavanta'

Bolu'da, yöresel köy ürünleri reçel, erişte, tarhana gibi ürünler satan 47 kadının yeni hedefi lavanta.

ABONE OL
GİRİŞ 01.05.2021 12:56 GÜNCELLEME 01.05.2021 12:58 ÜLKE'DE BUGÜN
Bolu’da üreten kadınların hedefi 'lavanta'
Bolu’da üreten kadınların hedefi 'lavanta'

Demirciler köyünde bir araya gelen 47 kadın, Demirciler Gelincik Kadın Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ni kurarak, kooperatifte yöresel köy ürünleri, reçel ve marmelat çeşitleri ile erişte, tarhana, fasulye gibi ürünlerin hem üretimine hem de satışına başladı. Kooperatif üyesi kadınlar, lavanta ekimine de geçti. Hasat sonrası işlenen lavantadan ürünlerin satışı da hedefleniyor. 

“47 ORTAK OLDUK”

Kooperatif Başkanı Emine Dönmez Özdoğan, kadınların, alanında uzman öğreticiler tarafından tarımsal üretim, girişimcilik ve kişisel gelişim alanlarında bilgi ve becerilerini artırmak amacıyla uygulamalı ve teorik olarak dersler aldığını söyledi. Özdoğan, “Köyümüzün iki mahallesi var. Kadınlarımıza anlattık ve tam 47 ortak olduk. Neler yapabileceğimizi paylaştık. Yöresel ürünlerle başladı. Şu anda köyümüzde, atıl durumda bulunan okulumuzun kullanımı, muhtarlığımız tarafından bize tahsis edildi. Atıl okulun tadilatını yaptırıp, sınıflardan birini sedirler döşenmiş otantik bir restoran, başka bir sınıfı ise modern restorana dönüştüreceğiz. Binanın bir bölümünü üretim atölyesi yapacağız” diye konuştu. 

“KÖYÜMÜZ GELİŞME İÇİNDE”

Demirciler köyünün muhtarı Mehmet Baran da kooperatifin köyün gelişimine katkı sağladığını belirterek, “Köyümüzde kadınlar ile bir toplantı yaptık. Burada böyle bir kooperatifin kurulmasının hem köyümüzde hem de ülkemize faydalı olacağını değerlendirdik. Bu konuda desteğimizi aldık. Sağ olsun, 47 üyeye ulaştılar. Şu anda köyümüz gelişme içinde” dedi.

KAYNAK : DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR