Koronadan kaçmak istediler, ‘ağaç kondu’ yaptılar!

Amasya’da yaşayan amca çocukları, korona virüsten korunmak amaçlı ‘ağaç kondu’ inşa ettiler.

ABONE OL
GİRİŞ 01.05.2021 16:45 GÜNCELLEME 01.05.2021 16:59 YAŞAM
Koronadan kaçmak istediler, ‘ağaç kondu’ yaptılar!
Koronadan kaçmak istediler, ‘ağaç kondu’ yaptılar!

Amasya'nın Suluova ilçesinde yaşayan Necati ve İlker Otçu, korona virüs (Kovid-19) salgınından korunmak için bahçelerindeki ağaca bitişik ahşap ev inşa ettiler. Yaklaşık 10 metrekare büyüklüğündeki ağaç evi inşa etmelerindeki en önemli etkenin salgın olduğunu belirten Necati Otçu(35), “İş yerlerimiz kapanınca bahçelerimize çekildik. Evlere kapanmak zorunda kaldık. Çocuklar da evde sıkılınca onlar için oyun alanı olsun diye küçük bir ev yapacaktık, böyle büyük bir eve dönüştü. Dışarıda vakit geçirmektense bu evle kendimizi koronadan bir nevi koruma altına almaya çalıştık” dedi.

Kedili kız ve tatlı kedisinin yürek ısıtan dostluğu

10 GÜNDE İNŞA ETTİLER

Aynı zamanda arkeolog olan Otçu, ceviz ağacına bitişik şekilde olup merdivenle çıkılan ağaç evi 10 günde yaptıklarını anlatarak, "Eski Amasya evlerinden esinlendik. Osmanlı’da ve Cumhuriyet döneminde bu tarz cumbalı evlerin çok fazla olduğu biliniyor. Nadir görülen bir minyatür olduğu için de insana ayrı bir haz veriyor” diye konuştu.    

Aşı olamayanların ilk tercihi oluyor

“DİĞER AĞAÇLARIMIZA DA BU TÜR EVLER YAPACAĞIZ”

Evin yapımında bahçelerindeki eski eşya ve ağaç parçalarını kullandıklarına değinen Otçu, “Ayakları için ağaçtan telefon direğini mantoladık. Geri dönüşüm olan ürünleri de kullandık. Lüks, abartılı malzemeler kullanmadık. Tamamen kendimize ait araç ve gereçlerden oluşan bir eser ortaya çıkardık. Daha sonra diğer ağaçlarımıza da bu tarz ev yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 4
  • ilginç 2 yıl önce Şikayet Et
    o evde tek başına kalıyorsan mesele yok. ama yarın öbür gün evinize hayırlı olsuna gelirlerse ne olacak?
    Cevapla
  • tunctunc 2 yıl önce Şikayet Et
    Gülermisin aglarmisin.???
    Cevapla
  • Yasin 2 yıl önce Şikayet Et
    Koronadan korunmak için ağaç ev yapmak haa haa haaa. İsteyene tavsiyem ölümden korunmak için uzayda Azrailin gelemeyeceği veya unutacağı yere gitmek özellikle zenginlere tavsiyemdir. Hemide daha zengin olurlar. Ha haa haa...
    Cevapla
  • hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    Eeee hiç mi aşağı inmeyeceniz. Sonra pek bi zayıf geldi ,ilk fırtına da yıkılır gibime geliyor .Demedi deme İbarahim.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR