Koltuğunu bırakıp memleketine döndü! Bakanlık desteğiyle mantar üretim çiftliği kurdu

İstanbul'da yönetici olarak çalıştıktan sonra memleketine dönen Murat Özmen (50), bakanlık desteğiyle mantar üretim çiftliği kurdu. Yılda 80 tona yakın mantar üretimi yapan Özmen, siparişlere yetişemez oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 15.11.2025 11:08 GÜNCELLEME 15.11.2025 11:51 ÜLKE'DE BUGÜN
Koltuğunu bırakıp memleketine döndü! Bakanlık desteğiyle mantar üretim çiftliği kurdu
Koltuğunu bırakıp memleketine döndü! Bakanlık desteğiyle mantar üretim çiftliği kurdu

İstanbul'da bilişim sektöründe yöneticilik yaptıktan yeniden memleketi Erzurum'un Oltu ilçesine dönen 2 çocuk babası Murat Özmen, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Tarımsal Üretime Yönelik Sabit Yatırımlar Projesi'ne mantar üretimi yapmak için başvurdu.

Nevşehir'de işçi taşıyan midibüs devrildi: Çok sayıda yaralı var!Nevşehir'de işçi taşıyan midibüs devrildi: Çok sayıda yaralı var!

Cuma namazına gittiği camide kalp krizi geçirdi! O anlar kameradaCuma namazına gittiği camide kalp krizi geçirdi! O anlar kamerada

Dolandırıcıdan gelen 'helallik mesajı' şaşkına çevirdi!Dolandırıcıdan gelen "helallik mesajı" şaşkına çevirdi!

 Murat Özmen (50)

YÜZDE 50 DEVLET DESTEĞİ ALDI 

  • Yüzde 50 devlet desteği alan Özmen, Gökçedere Mahallesi mevkisinde 1,5 dönümlük arazide 6 çadırlı kültür mantarı üretim çiftliği kurdu.

  • Üretim için Konya'dan kompost, Kütahya'dan özel göl toprağı getirten Özmen, mantarlar için de soğuk hava deposu kurdu.

Yaklaşık 90 ile 100 gün arasında yetişen mantarları hasat eden Özmen, Erzurum'daki marketlere satmaya başladı.

 Murat Özmen bir yılda 80 tona yakın ürün alıyor.

"TALEPLERE YETİŞEMEZ OLDUM"

İstanbul'dan Oltu'ya döndükten sonra 2021 yılında projesini hazırlayarak destek için müracaatta bulunduğunu belirten Murat Özmen, "Hem bölgenin ihtiyacını karşılamak hem de çiftçilere öncülük etmek için yola çıktım. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Tarımsal Üretime Yönelik Sabit Yatırımlar Projesi'nden yapacağım tesise yüzde 50 hibe desteği aldım. Gökçedere Mahallesi'nde kurduğum modern bir tesisle 6 çadırda kültür mantarı üretimine başladım. Yılda yaklaşık 80 tona yakın elde ettiğim üretimi Erzurum ve Oltu ilçesindeki marketlere satıyorum. Pazarlama konusunda sıkıntım olmadığı gibi gelen taleplere yetişemez oldum. Bunun için tesisi büyütmeyi düşünüyorum." diye konuştu.

Mantar ekimi ve hasadının 90 ile 100 gün arasında yapıldığını anlatan Özmen, talepler nedeniyle 600 ila 800 gram arasında mantar yetiştirdiğini söyledi. 

KAYNAK : DHA
Esmanur Kadak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Esmanur Kadak

Editör Hakkında

Malatya’da doğan Esmanur Kadak yüksek öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 2022 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Üniversite öğrenimi sırasında, serbest zamanlı olarak Bilimevi Basın Yayın A.Ş.'de Özel İçerik Editörü olarak çalıştı. Mezun olduktan sonra Eylül 2022 - Temmuz 2024 tarihleri arasında yerel bir gazetede “Genel Koordinatör” olarak görev aldı. Son olarak Haber7.com’da Yerel Haber Editörü olarak kariyerine devam ediyor.
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • Met 2 hafta önce Şikayet Et
    Helal
    Cevapla
  • ibrahim 2 hafta önce Şikayet Et
    kesin paraya para demiyordur
    Cevapla
  • Abdullah ademoğlu 2 hafta önce Şikayet Et
    Paraya mangır diyorlarmış
    Cevapla
  • Celo 2 hafta önce Şikayet Et
    Paya diyordur
    Cevapla
  • birisi 2 hafta önce Şikayet Et
    Hasat yapacağı ortamda havadaki mantar sporlarına karşı tedbir almazsa çok uzun yaşamaz bu arkadaş..
    Cevapla
  • misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    doğru dersin be kardeş en azında n95 maske kullanmalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR