Mars'ta büyük keşif! İzler bulundu

Gökbilimciler, Mars'ta birbiriyle bağlantılı eski yer altı göllerinin ve geniş yer altı suyu ağının varlığına dair izler bulunduğunu bildirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 01.03.2019 23:01 GÜNCELLEME 01.03.2019 23:03 Uzay
Mars'ta büyük keşif! İzler bulundu
Mars'ta büyük keşif! İzler bulundu

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı NASA ve Avrupa Uzay Ajansı ESA'nın Mars uydularının bulgularını inceleyen gökbilimciler, sonuçları "Journal of Geophysical Research" dergisinde yayımlanan çalışmada, Mars kraterlerinde tespit edilen jeolojik izlerin Kızıl Gezegen'in geçmişte karmaşık bir yer altı suyu sistemine ev sahipliğini yaptığını gösterdiğini belirtti.

 

 

Uyduların çektiği yüzey görüntülerini inceleyen araştırmacılar, Mars'ın kuzey yarım küresindeki derin krater çukurlarının tabanında görülen derin olukların, havuz biçimli vadilerin ve yelpaze biçimli tortul çökeltilerin geçmişte burada yer altı göllerinin ve bunları birbirine bağlayan geniş bir yer altı suyu sisteminin olduğunun kanıtı olduğuna işaret etti.

KANIT BULUNDU

 

 

Ayrıca Mars'ta bulunan kil gibi minerallerin ancak uzun süre suyla temas sonucu oluşabileceğine dikkati çeken araştırmacılar, bunun gezegende geçmişte büyük miktarda su bulunduğuna kanıt sayılması gerektiğini vurguladı.

Bilim adamları Mars'ta 3-4 milyar yıl önce dev bir yüzey altı okyanusu bulunduğunu ve bunun yer altı sularıyla daha küçük yer altı göllerine bağladığını düşünüyor. Mars'taki su varlığının Dünya'dakine benzer bir canlı yaşamının izlerinin araştırılması açısından ipucu sağlayabileceği düşünülüyor.

YORUMLAR 60 TÜMÜ
  • akif gubbuk 5 yıl önce Şikayet Et
    Dunyayi bitirenler mars'a mi yonelecek..? dunyayi bitirenler ahirete yolcu oluyor... dikkat edelim..reagan lar...bush lar nerede..?yildiz savaslari nerede...
    Cevapla
  • Adem 5 yıl önce Şikayet Et
    Dünya da uzayın bir parçası değil mi?. Bizde uzaylıyız. Bizden başka uzaylılar da var. Hiç bir şey sebepsiz yaratılmamıştır. İnsanlar sadece Allahu Teala'nın yarattığı ve izin verdiği kadarını keşfedebiliyorlar. Bunun içinde çalışmak gerekir. Adamlarda çalışıyor tebrik etmek lazım.
    Cevapla
  • hüdai ÇAKMAK 5 yıl önce Şikayet Et
    Marsın derinliklerinde "suya benzer bir sıvının" olduğu kesindir. Suya benzer su diyorum. Nice milyar seneden beri kapalı bir yerde kalan su ne kadar su olursa o sıvıda o kadar sudur.
    Cevapla
  • krdg 58 5 yıl önce Şikayet Et
    yakında uzaylı diye bi mahluk çıkarırlarsa hiç şaşırmam
    Cevapla
  • Mucize Gerek 5 yıl önce Şikayet Et
    Diyelim ki Mars'ta hayat var. Eğer Mars'a gitmek istiyorsanız her 10 milyon km.de uzayda mahsur kalmamak ve her türlü imkanı sağlamak adına Uluslararası Uzay İstasyonu benzerinde uzay istasyonu inşa etmelisiniz. Bu da dünyaya en yakın zamandaki mesafesini göz önünde bulundurursak, yaklaşık 15 adet uzay istasyonu inşa edeceğiniz anlamına geliyor. Kısacası maddi ve manevi destek olmadığı sürece Mars'a gitmek neredeyse imkansız diyebilirim.
    Cevapla
  • Volkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Petrol ofisi çalışmalara başlamış başkan rahat ol
    Cevapla
  • ottomans 5 yıl önce Şikayet Et
    Seni nasadan cagirmadilarmi sen harcaniyorsun be.
    Cevapla
  • Adem 5 yıl önce Şikayet Et
    Bugünkü teknolojiyle olmaz ama ileride olabilir.
    Cevapla
  • oğuz 5 yıl önce Şikayet Et
    Hadi ya bende direk gidiliyor, maddi manevi desteğe gerek yok sanıyordum.
    Cevapla
  • Adem 5 yıl önce Şikayet Et
    Sevgili kardeşim, eskiden insanlar atlarla ve develerle günlerce yolculuk yapıyordu. Onlara zamanı gelince sizin günlerce gittiğiniz yolu 1 saatte gidecekler dense onlarda çoğunluk olarak imkansız derlerdi. Mucizeye gerek yok Allahu Teala'nın izniyle, insanlarda çalışarak milyon km. ler daha çabuk aşılabilir. Allah razı olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR