Dünya bu saate kilitlendi! Uluslararası Uzay İstasyonu’nunda çarpışma riski...

Rusya Federal Uzay Ajansı Roscosmos bugün yaptığı açıklamada, enkaza dönen bir ABD uydusunun Uluslararası Uzay İstasyonu’yla (ISS) çarpışma riski olduğunu ve bu sebeple ISS’in yörüngesinin yeniden düzenlenebileceğini açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 12.09.2020 16:24 GÜNCELLEME 12.09.2020 16:30 Uzay
Dünya bu saate kilitlendi! Uluslararası Uzay İstasyonu’nunda çarpışma riski...
Dünya bu saate kilitlendi! Uluslararası Uzay İstasyonu’nunda çarpışma riski...

Roscosmos, “14 Eylül 2020 Pazartesi, Moskova saatiyle 02.23'te, Uluslararası Uzay İstasyonu'nun 'uzay enkazı olarak adlandırılan’ BRICSat-2 uydusuna yaklaşması bekleniyor” açıklamasını yaptı.



Olası bir çarpışma riskini değerlendiren uzmanlar, yörünge değiştirmek için yapılması planlanan manevranın, 14 Eylül 2020 Moskova saatiyle 00.00 ile 01.00 arasında öngörüldüğünü ifade etti.

 

 

Roscosmos, ABD Donanması tarafından işletilen deneysel bir iletişim uydusu olan BRICSat-2'nin 2019 yılında SpaceX'in Falcon Heavy roketi tarafından yörüngeye fırlatıldığını belirtti.

YORUMLAR 3
  • Mithat 10 ay önce Şikayet Et
    Binlerce uyduyu bedava internet için deniyor. Peki uzaydan uyduyla güneş enerjisini yerküreye gönderme yapmışlar. Kim emin olacak. Küreselciler iklimi bozmıcakları. uydu mercek büyüteç etkisi lazer vs havadan zarar vermicekleri lazerle vs. Tedbir için kameralı uçaklardan uzay gözlemi. Bulut üstü. Kayıt. Seller bitmiyor bulut tohumlamamı yapıyor küreselciler.
    Cevapla
  • Şimdi 10 ay önce Şikayet Et
    Gökyüzü Atmosfer inceleme kontrol için. Casus uydular zararlı uydu hareketlerini önleme izleme kontrol için. Yüksek irtifa uçaklarının üstüne gök yüzünü izleyip kayıt altına almak için kamera kurulmalı uçakların üstüne. Hava bulutlu olunca yer gözlem kamera görsel olmaz. Ama havadan uçakla gökyüzü atmosfer gözlemlenir. Tepemizde binlerce uyduyla sadece amaçları bedava internet olamazdır
    Cevapla
  • TARİHÇİ 3 yıl önce Şikayet Et
    2020 dolu dolu geçiyor.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR