Gamze neden olur?

Fiziksel özellikler arasında sevimli, güzel ve gençlik anlamında uluslararası bir kabule sahip olan gamzenin aslında doğuştan gelen bir deformasyon olduğunu biliyor muydunuz? İşte gamzenin oluşma sebepleri...

ABONE OL
GİRİŞ 26.08.2018 08:27 GÜNCELLEME 26.08.2018 08:58 Yaşam
Gamze neden olur?
Gamze neden olur?

Gamze, cildin herhangi bir yerinde gözle görülebilir seviyedeki çukura verilen isimdir. En çok yanakta görüldüğü düşünülse de aslında omuzlarda, çenede ve hatta belde de bulunabilir. Peki, gamze neden olur?

Cildin neresinde bulunursa bulunsun gamzenin oluşma sebebi kas ve bağ dokusunda oluşan deformasyondur. Genetik kaynaklı olan bu deforme; embriyonik gelişim esnasında bir yüz kasının düzensiz büyümesiyle oluşur.

ÇOCUĞUN GAMZELİ OLMASI İÇİN...

Daha önceleri gamzenin, genetikte baskın bir karakter olduğuna inanılıyordu. Bir çocuğun anne ve babasında gamze varsa çocukta da muhakkak gamze olacağı inancı hakimdi. Ancak yapılan son araştırmalar gösterdi ki gamze düzensiz baskın karaktere sahipti. Yani her iki ebeveynde gamzeli olmasına rağmen çocuk gamzeli olmayabilir.

Gamze ile ilgili en ilginç bilgi ise gamzeli doğan insanların zaman içerisinde gamzelerinin yok olabileceğidir. Çoğu kalıcı olmasına rağmen bazı insanlardaki kas yapısının gevşemesi sonucu gamze yavaş yavaş yok olabilir.

YORUMLAR 2
  • jfkenshima 4 yıl önce Şikayet Et
    la benim gamzem yok olmaya başladı noluyo
    Cevapla
  • Merhaba 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ın bir lutfu , bence çok güzel bir oluşum .
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR