Çocuğunuzu üç temel kritere göre yetiştirin!

Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen '21. Yüzyılda Ebeveyn Olmak' seminerinde çocuk yetiştirme ile ilgili çok önemli konular konuşuldu.

ABONE OL
GİRİŞ 22.02.2019 14:49 GÜNCELLEME 22.02.2019 14:49 Yaşam
Çocuğunuzu üç temel kritere göre yetiştirin!
Çocuğunuzu üç temel kritere göre yetiştirin!

Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü'nün gerçekleştirdiği "21. Yüzyılda Ebeveyn Olmak" semineri, anne ve babaların çocuk eğitimi konusunda aydınlattı.

AİLELER ÖĞRETİRKEN UYGULAYACAK

Çocuğuna karşı sergileyeceği davranış tutumlarını önce bireylerin kendilerinin uygulamasını gerektiğine değinen Mert, şu ifadelerde bulundu:

"Aile içinde uygulanacak eğitim modellerinden bir tanesi Kur'an'ın kurulu olduğu şu üç temel üzerinden ilerler; tevhit yani Allah'ın varlığı ve birliği, risalet yani Peygamber Efendimiz (S.a.v.)'in peygamberliği ve ahiret. 21. yüzyılda eğer çocuk yetiştireceksek, çocuklarımıza bu üç temel şeyi çok iyi öğretmemiz lazım. 

Tevhit Allah'a teslim olmak  demektir. Önemli olan Rabb'imizin bizden razı olmasıdır o ne derse o olur. Bizler Allah'ı razı etmek için varız. Risaletin ne olduğuna bakarsak, önderimiz ve örneğimiz olarak Hz. Muhammed (S.a.v.')dir. Hem aile olarak biz onu örnek olarak almalıyız hem de çocuklarımıza bunu anlatmalıyız. Çocuklarımızla beraber olduğumuzda mutlaka Peygamber Efendimiz'le ilgili şeyler aktarmalıyız. Peygamber Efendimiz'i çok iyi tanımamız, onunla ilgili okumalar yapmamız gerekiyor, çocuklarımıza da örnek ve lider olarak Peygamber Efendimiz'i öğretmeliyiz.

Kur'an'ın hayata dönüşmüş hali Peygamber'imizdir, O ne yapmış, nelerle meşgul olmuş bunları bilmemiz gerekiyor. Üçüncü önemli nokta ise ahiret; yaşadığımın ve yaptığımın bir gün hesabını vereceğim. Bu bilince sahip olursak eğer kimseyi kırmayız, üzmeyiz, kötülük yapmayız. Peygamber Efendimiz bu üç temel şey çerçevesinde bir kişilik inşa ediyor. Eğer siz bu kişiliği inşa etmezseniz, çocuğunuza istediğiniz kadar Allah'ın emirlerinden, ibadetlerden bahsedin çocuğun bir kulağından girip öbür kulağından çıkacaktır. Çocuğunuza örnek bir ebeveyn olmalısınız ve ona bir rol model sunmalısınız. Bu noktada çocuğunuzla vakit geçirmek büyük önem taşıyor. Çalışıyorsanız bile mutlaka evinize ve çocuklarınıza zaman ayırarak onlara güzel anılar bırakın."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR