Sarıkamış Kayak Merkezi'ne nasıl gidilir? Kars'ta gezilecek yerler

Kış sporlarının yağıldığı Sarıkamış Kayak Merkezi; Kars’a 54 km, Erzurum’a 153 km ve Kars Havaalanına 40 dakika uzaklıkta olarak bilinmektedir. Kayak safari ve kızaklı geziler konusunda oldukça favori olan bu Sarıkamış, Kars'ta gezilip görülmesi gereken yerlerin başında gelmektedir. Peki, Sarıkamış Kayak Merkezi'ne nasıl gidilir, nerededir? Gerekli olan tüm ayrıntılar için haberimize göz atınız...

ABONE OL
GİRİŞ 28.12.2019 08:18 GÜNCELLEME 28.12.2019 08:19 Yaşam
Sarıkamış Kayak Merkezi'ne nasıl gidilir? Kars'ta gezilecek yerler
Sarıkamış Kayak Merkezi'ne nasıl gidilir? Kars'ta gezilecek yerler

Kars ilinin Sarıkamış ilçesinin Güneydoğu kısmında yer alan Sarıkamış Kayak Merkezi, Doğu Anadolu Bölgesinin favori yerlerinden biridir. 2017 yılı başı itibariyle toplam 1037 yatak kapasiteli 15 adet Turizm İşletme Belgeli tesis yer alan Sarıkamış, kış tatilinde kar, kayak ve dağ konsepti sevenlerin uğrak yeridir. Peki, Sarıkamış Kayak Merkezi hakkında başka ne bilmek isterdiniz? Gelin kar tatiliniz için ideal yerlerden biri olan Sarıkamış hakkındaki ayrıntıları haberimizin içeriğinden takip edelim...İşte, beyazlar içerisindeki Sarıkamış Kayak Merkezi'nin özellikleri...

Sarıkamış Kayak Merkezi nerede nasıl gidilir

SARIKAMIŞ KAYAK MERKEZİ NEREDE?

Kars havalimanına bilet satın alabilirsiniz. Kars Havalimanının şehir merkezine uzaklığı 6 km olarak bilinir. Kars havaalanından şehir merkezine halk otobüsleri ve taksi ile ulaşabilir ve eski garajdan Sarıkamış’a dolmuşlarla gidebilirsiniz. 

Sarıkamış Kayak Merkezi nasıl gidilir

Doğu Ekspresi ile Kars'a gidebilirsiniz. Doğu Ekspresi hakkında ayrıntılı bilgi almak için haberimize göz atınız. DOĞU EKSPRESi NEDİR? NASIL GİDİLİR? FİYAT BİLGİSİ...

Sarıkamış Kayak Merkezi  Doğu Ekspresi

SARIKAMIŞ'TA KONAKLAMA SEÇENEĞİ NASILDIR?

Şehir merkezinde konaklamak isteyenler için araçla 10 dakika mesafe tutmaktadır. Kayak merkezine toplu taşıma aracı olmamaktadır. Oteller bölgesinden taksi kiralayarak da ulaşım sağlayabilirsiniz. Konaklama için şehir merkezinde ki otellerin yanında Öğretmen Evi ayrıca kayak merkezinde oteller de hizmet vermektedir.

Sarıkamış Kayak Merkezi nerede nasıl gidilir

SARIKAMIŞ'DA KAYAK NASIL ŞARTLAR ALTINDA YAPILIR?

Toplam Pist Uzunluğu 25 km’dir. Pistler iki etaplı olup, zirveden 1.etap’ a kadar 5 pist, 1.etaptan aşağıya kadar ise iki pist vardır. İlaveten zirveden Karanlık Dereye 2 pist inmektedir. Kar yağdığı andan itibaren kalıcılığını korumaktadır. Bölgede çığ tehlikesi yoktur. 

Sarıkamış Kayak Merkezi Kars

1 numaralı telesiyejle çıkılan 1 numaralı başlama pisti 1750 m, 2 numaralı telesiyejle çıkılan 2 numaralı kolay pist 2000 m ve aşağıda ki oteller bölgesine inmektedir. Snowboard için ayrı pist olduğu söylense de aynı kayak pistleri kullanılmaktadır.

Çamkar Otel

Kayak merkezinde en uygunu telesiyeje yakın olan Çamkar Otel ve Kütük Ev'in altındaki kayak odasıdır. Kayak takımı kirası (geçen senelerde) 15 ile 25 TL  arası olarak bilinmektedir.

Kütük Ev

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR