Sefir ne demek? Sefir kimlere denir? Sefir isminin anlamı nedir?

Star TV ekranlarında 4. bölümü ile izleyici karşısına çıkan Sefirin Kızı dizisi ilk bölümden itibaren reytingleri alt üst etmeyi başardı. Dizinin önemli isimlerinden biri olan Sefir arama motorunda sık sık aratılıyor. Osmanlı zamanından gelen Sefir isminin anlamı nedir? Sefir kimlere denir? İşte soruların yanıtı:

ABONE OL
GİRİŞ 14.01.2020 14:16 GÜNCELLEME 14.01.2020 14:19 Yaşam
Sefir ne demek? Sefir kimlere denir? Sefir isminin anlamı nedir?
Sefir ne demek? Sefir kimlere denir? Sefir isminin anlamı nedir?

Pazartesi akşamları Star TV ekranında yayınlanan Sefirin Kızı dizisi, hem sosyal medyada hem de Google arama motorunda en çok arananlar listesine yerleşti. Ekrana geldiği anlarda dizinin takipçileri Sefir ne demek, Sefir nedir ve Sefir ne anlama geliyor sorularına yanıt aramaya devam ediyor. Dizinin başrol oyuncusu Nare yani Neslihan Atagül'ün babası olan Sefir yani Erdal Küçükkömürcü, Montenegro'da Büyükelçi görevini yapıyor. Dün akşam yayınlanan bölümünde ise Sefirlik görevinden alınıyor. Bu sırada Google'da herkes Sefir görevi ne demek diye merak etti. Sefir hakkında aradığınız tüm soruların yanıtı haberimizin detaylarında.

SEFİR NE ANLAMA GELİYOR?

Türk Dil Kurumu, kısaca TDK'da Sefir'in anlamı tek bir anlam taşıyor. Dilimize Arapça'dan geçen sefir kelimesi çok sık kullanılmadığı için birçok kişi tarafından tam anlamı merak ediliyor. Büyükelçi, eski tabirle "sefir-i kebir" ya da yalnızca sefir, bir ülkenin başka bir ülkedeki en üst düzey temsilcisi olan diplomat'tır. Büyükelçi, bir ülkeyi yabancı bir ülkede temsil eden, yüksek aşamalı elçiye verilen isimdir. Osmanlı Devleti döneminde Sefir tabiri kullanılıyormuş. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR