Mehdi ne demek? Mehdi isminin anlamı nedir? Mehdi Kuran'da geçiyor mu?

TV8 ekranlarında yeni başlayan Doğduğun Ev Kaderindir dizisinde İbrahim Çelikkol'un canlandırdığı Mehdi son günlerin en çok konuşulan isimlerinden. Hem farklı bir isim olması hem de canlandırdığı karakterle taktir toplayan Mehdi isminin anlamı da çok arananlar arasında yer alıyor. Peki mehdi ne demek? Mehdi'nin anlamı nedir? Gelin birlikte öğrenelim:

ABONE OL
GİRİŞ 14.01.2020 17:22 GÜNCELLEME 22.01.2020 20:59 Yaşam
Mehdi ne demek? Mehdi isminin anlamı nedir? Mehdi Kuran'da geçiyor mu?
Mehdi ne demek? Mehdi isminin anlamı nedir? Mehdi Kuran'da geçiyor mu?

Başrollerinde Demet Özdemir  ve İbrahim Çelikkolun yer aldığı Doğduğun Ev Kaderindir dizisi ilk bölümüyle izleyiciyle buluştu. Yönetmeliğini Çağrı Bayrak'ın yaptığı, senaryosunu Eylem Canpolat ve Ayşenur Sıkı'nın birlikte kaleme aldıkları Türk yapımı dram dizisi olan Doğduğun Ev Kaderindir'de yer alan Mehdi karakteri herkesin ilgisini çekmeyi başardı. İsmi ilk defa duyanlar için anlamını araştırdık.

MEHDİ'NİN ANLAMI NEDİR?

Mehdi kelimesinin sözlük anlamı; doğru yolda ve hidayette olan kişilere denir. Bir başka anlamıyla da sahip olduğu büyük vasfı ile başkalarının hidayete ve doğru yola girmesine vesile olan manasına gelmektedir.

İslam dininde ise kavram olarak ise; ahir zamanda gelecek olan ve gelmesi Efendimizin hadislerinde müjdelenen mübarek ve salih bir kul anlamı taşıyor. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR