Meva ne demek? Meva isminin anlamı nedir? Meva ismi Kuran'da geçiyor mu?

Kökeni Arapçadan gelen Meva ismi ülkemizde son yıllarda en çok tercih edilen isimler arasında. Söylmesi kolay ve kibar bir isim olan Meva'yı doğacak bebeğinize koymayı düşünüyorsanız mutlaka anlamını da öğrenmek isteyeceksiniz. Bu içeriğimizde Meva ne demek? Meva isminin anlamı nedir? Meva ismi Kuran'da geçiyor mu? sorularının yanıtını bulabilirsiniz.

ABONE OL
GİRİŞ 18.01.2020 08:23 GÜNCELLEME 18.01.2020 10:07 Yaşam
Meva ne demek? Meva isminin anlamı nedir? Meva ismi Kuran'da geçiyor mu?
Meva ne demek? Meva isminin anlamı nedir? Meva ismi Kuran'da geçiyor mu?

Doğacak bebeğe isim koymak anne ve babalar için oldukça zor geçen bir süreç. Anlamının güzel, daha önce duyulmamış olması ve  özellikle de Kur'an-ı Kerim'de geçmesini isteyen anne ve babalar doğacak kız bebeklerine Meva ismini koyabilirler. Özellikle son bir kaç yıl içerisinde çok fazla tercih edilen Meva ismi anlamının güzel olduğu kadar Kuran'da da geçiyor. 

MEVA İSMİ NE ANLAMA GELMEKTEDİR?

Meva ismi anlamı sığınacak yer anlamına gelmektedir. Diğer bir anlamı mesken ve yurt anlamlarını da taşımaktadır. TDK sözlüğünde yer almayan Meva isminin kökeni Arapça'dır. Türkiye'de 2.662 kişide olan Meva isminden İstanbul'da 243 tane bulunmaktadır. 4 harfli olmasıyla kolay söylenebilen Meva ismi, Cennet’in adı. Yeşil zebercetten CENNETÜL MEVA. 

MEVA İSMİ KURAN'DA GEÇER Mİ? GEÇİYORSA NEREDE?

Kuranı Kerim’de Meva adı iki farklı yerde geçer. Secde suresinin 19. ayetine ve Necm suresinin 15. ayetine bakabilirsiniz.

MEVA İSMİNİN YANINA YAKIŞAN İSİMLER

Neva: Alaturka müzikte bir makam adı.
Mela: İtalyanca “elma” 
Maya: Asıl, öz, kendi
Sevi: Aşırı sevgi ve bağlılık duygusu,
Menal: Yetiştirme, nâil olma, 

YORUMLAR 2
  • Daimi takipçiniz 4 yıl önce Şikayet Et
    Meva... çok sevdim ♡ inşallah kızım olursa bu ismi ona layık göreceğim... Allah tüm bebek isteyenlere önce sağlık sonra hayırlı evlat olmaları için hayırlı yazgı nasip etsin. Emeğinize sağlık dualarınızın kabul olması dileğiyle... ;)
    Cevapla
  • Gulcan 4 yıl önce Şikayet Et
    Farklı bir isim ama anlami guzel
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR