Buse ne demek? Buse isminin anlamı nedir? Buse Kuran'da geçiyor mu? İşte cevabı:

Günümüzde çok sık duyduğumuz ve neredeyse tüm aşk şiirlerinde yer alan Buse isminin anlamı internette en çok arananlar arasına girdi. Okunuşu kolay ve seslenmesi de güzel olan Buse isminin ne demek olduğunu ve Kuran'da geçip geçmediğini merak ediyorsanız içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

ABONE OL
GİRİŞ 12.02.2020 16:00 GÜNCELLEME 12.02.2020 17:46 Yaşam
Buse ne demek? Buse isminin anlamı nedir? Buse Kuran'da geçiyor mu? İşte cevabı:
Buse ne demek? Buse isminin anlamı nedir? Buse Kuran'da geçiyor mu? İşte cevabı:

Doğacak kız bebeğinize isim bulmakta zorlanıyorsanız daha önce duyulmamış isim aramak yerine anlamı güzel isimleri inceleyebilirsiniz. Önünüzde kocaman bir liste varsa ve karar veremiyorsanız bu isimlerin arasına Buse ismini de ekleyebilirsiniz. Önceden çok fazla kullanılan Buse ismi, kibar bir isim olmasıyla tercihleriniz arasında olabilir. Peki anlamı nedir? Buse ne demek? 

BUSE İSMİNİN ANLAMI NEDİR?

Buse ismi Farsça kökenli olup, “Öpücük, öpme, öpüş.” anlamını taşımaktadır.Buse ismi en çok İstanbul ilinde (12292 kişide) , en az Hakkari ilinde (8 kişide) bulunmaktadır. Diğer bir anlamı ise gülücük, tebessüm demektir. Buse isminin tasavvufi anlamı ise "Ruhun Allah Sevgisiyle Lezzet Bulması" anlamını taşıyor.

BUSE KURAN'DA GEÇİYOR MU?

Buse ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmiyor. Ancak sözlük anlamına baktığımızda, konulmasına engel olacak bir durum görünmemektedir.

BUSE İSMİNİN YANINA YAKIŞAN İSİMLER

Sude: Sürmeli, boyanmış

Nur: Aydınlık, parıltı, parlaklık

YORUMLAR 1
  • Busesu 3 yıl önce Şikayet Et
    Busesu hakkında da bilgi verirmisiniz?
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR