Merve isminin anlamı nedir? Merve Kur'an'da geçiyor mu? Merve'nin yanına yakışan isimler

Dini anlamı ve okunması kolay olduğu için tercih edilen Merve isminin ne anlama geldiğini biliyor musunuz? Ebeveyn adayları tarafından merak edilen soruların yanıtı bugünkü haberimizde. Peki, Merve ne demek? İşte, Merve isminin anlamı:

ABONE OL
GİRİŞ 29.01.2020 06:50 GÜNCELLEME 29.01.2020 11:27 Yaşam
Merve isminin anlamı nedir? Merve Kur'an'da geçiyor mu? Merve'nin yanına yakışan isimler
Merve isminin anlamı nedir? Merve Kur'an'da geçiyor mu? Merve'nin yanına yakışan isimler

Türkiye’nin en çok kullanılan kız isimlerinden biri olan Merve, ülkemizde tam 287.090 kişide bulunuyor. İstanbul'da ise 51.793 kişi Merve ismini taşıyor. Hal böyle iken Merve isminin de anlamı merak ediliyor. Aslında çakıl taşı anlamını taşıyan Merve, İslam aleminde önemli bir yere sahiptir. Yeni doğan çocuklarına Merve ismini vermek isteyen anne ve babalar, herkes gibi sizlerle de merak ediyorsanız gelin birlikte inceleyelim...

MERVE İSMİN ANLAMI NEDİR?

Kökeni Arapça'dan gelen Merve ismi İslam alemi için cennette yükseklik anlamına geliyor. İki anlamı olan Merve, aynı zamanda çakıl manasına gelir. Bunun yanı sıra Mekke'nin yakınında olan Safa dağının karşısında bulunan kırmızı renkli tepenin adı da Merve'dir. Hacılar, Safa ile Merve arasında yedi kez gidip gelerek Sa'y ederler. 

MERVE İSMİ KUR'AN-I KERİM'DE NEREDE GEÇİYOR?

Merve ismi Kur'an'da geçmektedir.  Merve ismi Arapça kökenli bir isimdir ve Kur’an-ı Kerim’de şu ayetlerde geçmektedir; Bakara Suresi 158. Ayet, "İnnes safâ vel mervete min şeâirillâh(şeâirillâhi), fe men haccel beyte evı’temera fe lâ cunâha aleyhi en yettavvefe bi himâ ve men tetavvaa hayran, fe innallâhe şâkirun alîm(alîmun)."

MERVE İSMİNİN YANINA YAKIŞAN İSİMLER:

Naz: Kendini beğendirmek için yapılan davranış,
Elif:Arap alfabesinin ilk harfi.
Sena: Övme, övüş.
Meryem:Dindar kadın.

YORUMLAR 2
  • kahrolsun pkk 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence nüfus kütüklerine kayıtlı en çok kullanılan kadın isimlerinden 51. Gizem 52. Burcu 53. Dilara 54. Tuğçe bana göre.
    Cevapla
  • uCube 4 yıl önce Şikayet Et
    Banu, Alev, Ayşe, Esra var güzel kardeşim. ;)))
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR