Sağlık ocağı çalışma saatleri: 2020 Sağlık ocakları sabah kaçta açılıp kaçta kapanıyor?

Sağlık Ocağı olarak bilinen diğer adıyla Aile Sağlığı Merkezi çalışma saatleri vatandaşlar tarafından bugünlerde oldukça fazla araştırılıyor. Hastanelere göre daha küçük sağlık hizmeti veren Aile Sağlığı merkezlerinde (sağlık ocaklarında) mesai kaçta başlıyor? İşte 2020 sağlık ocağı çalışma saatleri....

ABONE OL
GİRİŞ 18.05.2020 10:37 GÜNCELLEME 18.05.2020 10:37 YAŞAM
Sağlık ocağı çalışma saatleri: 2020 Sağlık ocakları sabah kaçta açılıp kaçta kapanıyor?
Sağlık ocağı çalışma saatleri: 2020 Sağlık ocakları sabah kaçta açılıp kaçta kapanıyor?

Sağlık Bakanlığına bağlı olarak çalışan sağlık ocakları veya yeni adıyla aile sağlığı merkezleri hastanelere göre kıyasla daha ufak sağlık hizmetleri veren kuruluşlardır. Aile Sağlık merkezleri günümüzde aile hekimliği olarak vatandaşlara hizmet vermektedir. Her vatandaşın oturduğu bölgeye göre kayıtlı olduğu bir Aile Sağlığı Merkezi, sağlık ocağı vardır. Vatandaşlar bağlı oldukları Aile Sağlığı Merkezini ve  aile hekimlerini E-devlet  üzerinden sorgulayarak ulaşabilirler. Randevu usulü ile çalışan Aile Sağlığı merkezlerinde evlilik için kan tahlili, kolesterol ve yağ ölçümü, kansızlık ve demir eksikliği tahlilleri, evlilik raporu, sağlık raporu, istirahat raporu gibi temel sağlık hizmetleri verilmektedir. Sağlık Ocaklarına veya yeni ismiyle Aile Sağlığı Merkezlerine gitmek isteyen vatandaşlar için sağlık ocakları çalışma saatler:

 

 

SAĞLIK OCAĞI ÇALIŞMA SAATİ

Sağlık ocakları Türkiye genelinde hafta içi 08.00 17.00arası sağlık hizmeti vermektedir. Sağlık Ocaklarında diğer resmi devlet kurumları gibi öğle tatili bulunmaktadır. Aile Sağlığı Merkezleri 12.00 ile 13.00 arasında öğle tatili yapmaktadır.

HAFTA SONU SAĞLIK OCAKLARI AÇIK MI?

Temel olarak  vatandaşlara sağlık hizmeti veren sağlık ocakları Cumartesi ve Pazar günleri hizmet vermemektedir.

 

SAĞLIK OCAĞINDAN NASIL FAYDALANIR?

Eski ismiyle Sağlık Ocakları yeni adıyla Aile Sağlığı merkezlerine dönüştü. Aile sağlığı merkezlerinde bulunan aile hekimlerine muayene olmak ve tahlil yaptırmak için vatandaşlar randevu almak zorundadır. Aile Sağlığı Merkezleri hizmetlerinden faydalanmak isteyen hastalar  Alo 182’den veya mhrs.gov.tr adresi yani Merkezi Hekim Randevu sisteminden TC kimlik numaraları ve kimlik bilgileri ile randevu alabilirler. Ayrıca bağlı olduğu aile sağlığı merkezini öğrenmek veya değiştirmek isteyen hastalar işlemlerini bu adres üzerinden yapabilirler.

SAĞLIK OCAKLARI RESMİ TATİLLERDE AÇIK MI?

Resmi tatil ve bayramlarda Aile Sağlığı Merkezleri acil durum kategorisinde olmadığı için vatandaşlara hizmet vermemektedir. Bu durumlarda vatandaşlar 24 saat açık olan hastanelerden verilen sağlık hizmetinden faydalanabilirler. Sağlık ocaklarının kapalı olduğu resmi tatiller:

1 Ocak Yılbaşı Tatili 
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü 
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı
23 Mayıs Ramazan Bayramı
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü
30 Temmuz Kurban Bayramı
30 Ağustos Zafer Bayramı
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

SAĞLIK OCAKLARINDA VERİLEN BAŞLICA HİZMETLER

Kan grubu öğrenme
Kan şekeri ölçümü
Gebelik testleri
Prostat tahlili
Vitamin eksikliği testleri
Pansuman
Kan Alma
Karaciğer, böbrek, safra fonksiyonu testleri
Folik asit testleri