Besni teneke kebabı nasıl hazırlanır? Anadolu'nun eşsiz lezzeti besni teneke kebabı tarifi

Zengin mutfak kültürüne sahip olan Anadolu'nun her yöresinde değişik lezzetler bulunmaktadır. Bunlardan biri de Adıyaman'ın Besni ilçesine özgü olan Besni tenekesi kebabıdır. Az malzemeyle yapılabilen Besni tenekesi farklı mutfak kültürlerinde de severek tüketilmektedir. İşte Besni tenekesi kebabının tarifi ve hazırlanışı...

ABONE OL
GİRİŞ 02.07.2020 09:03 GÜNCELLEME 02.07.2020 12:02 YAŞAM
Besni teneke kebabı nasıl hazırlanır? Anadolu'nun eşsiz lezzeti besni teneke kebabı tarifi
Besni teneke kebabı nasıl hazırlanır? Anadolu'nun eşsiz lezzeti besni teneke kebabı tarifi

Her bölgesinde farklı farklı lezzetleri olan Anadolu’da genellikle yemekler elde bulunan imkanlarla hazırlanır ve tüketilirdi. Günümüzde ise seyahatlerin artması ve yöresel lezzetlerin farklı yerlere göç etmesiyle yemeklerin tanınırlığını arttırmaktadır. Bu lezzetlerden biri de geçmişten günümüze kadar ulaşan Besni tenekesidir. Adıyaman’ın Besni ilçesine özgü olan kebap az malzeme ve pratik birkaç bilgiyle hazırlanmaktadır.  Geleneksel olarak pişirilmek istendiğinde taş fırının odun ateşinde pişirilen kebap, günümüz koşullarında her evde bulunan fırınlarda hazırlanmaktadır.

 

 

BESNİ KEBABI NASIL HAZIRLANIR?

 

 

Malzemeler:

1,5 kg pirzola
5-6 adet kuru soğan
300 gr kuyruk yağı
Yarım kg sivri biber
Pul biber 
Tuz

Hazırlanışı:

İlk olarak soğanlar bütün haldeyken yuvarlak yuvarlar doğranır ve fırın tepsisine sıralanır. Soğanların tepsiye sıralanmasının ardından pul biber ve tuz serpilir ve pirzolalar dövülerek pul biber ve tuzun serpildiği soğanların üstüne konur. Küçük dilimlere bölünen kuyruk yağı ise pirzolaların üzerlerine parça parça eklenir. Son olarak da temizlenip yıkanan sivri biberler tepsiye sıralanır ve 200 derecelik fırında 1-2,5 saat kadar pişirilir. Piştikten sonra istenilen şekilde servis edilebilir. Besni tenekesine arzuya göre domates, kapya biber, patlıcan ve sarımsak da doğranarak eklenebilir. 

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 1
  • Süleyman 3 yıl önce Şikayet Et
    Yahu bildiğin güveç işte ne Besnisi mesnisi. Güveç güveç...
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR