İspanyol omleti tortilla nasıl yapılır? İspanyol omleti tarifi...

Besleyici, doyurucu ve uzun süre tok tutan İspanyol omleti, oldukça basit malzemelerle hazırlanmaktadır. Yumurta pişirirken yaygın olarak kullanılan tereyağı yerine zeytinyağı kullanılması tortillanın daha lezzetli olmasını sağlamaktadır. Peki tortilla nasıl hazırlanır? İşte patates ve zeytinyağı ila hazırlanan İspanyol omleti tarifi...

ABONE OL
GİRİŞ 07.12.2020 13:47 GÜNCELLEME 07.12.2020 13:47 YAŞAM
İspanyol omleti tortilla nasıl yapılır? İspanyol omleti tarifi...
İspanyol omleti tortilla nasıl yapılır? İspanyol omleti tarifi...

Akdeniz yemek kültüründe belirgin bir yere sahip olan İspanya mutfağının en ünlü lezzetlerinden biri olan tortilla ya da yaygın bilinen adıyla İspanyol omleti, patates ve yumurta ile çok kolay hazırlanan doyurucu bir yemektir. Tortillayı hazırlarken istenilen yağ kullanılabilir fakat tam olarak Akdeniz yemeği tadının alınması için tereyağı ve diğer yağlar yerine bol bol zeytinyağı kullanılması önerilmektedir. 

 

TORTİLLA (İSPANYAL OMLETİ) TARİFİ

3 orta boy patates
Küçük boy yarım soğan 
1 adet kırmızı biber
1 çay bardağı zeytinyağı
4 adet yumurta
Tuz 
Baharat

 

İSPANYOL OMLETİ HAZIRLANIŞI

İspanyol omletini yaparken ilk olarak patates, soğan ve biber yıkanır temizlenir. Patatesler yuvarlak, soğan ve biberler de ince ince doğranır. Orta büyüklükte bir tavanın içine zeytinyağı eklenir ve biraz kızıştıktan sonra patates, soğan ve biber tavaya alınır kavurarak pişirilir. 7-8 dakika ocakta pişen biber, patates ve soğanlar ocaktan alınır ve derin kaba dökülür. Hazırlanan karışımının biraz soğuması beklendikten sonra 4 yumurta tuz ve isteğe bağlı olarak baharat eklenir. 
Yine orta büyüklükte kısmen derin bir tavaya 2 çorba kaşığı zeytinyağı ekledikten sonra hazırlanan patates, soğan, biber ve yumurta pişirilmek üzere tavaya eklenir. Kısık ateşte pişirilmeye başladıktan sonra çiğ kalan tarafının pişirilmesi için tabak yardımıyla ters çevirerek pişirilir. Tortillanın pişirilmesi tamamlandıktan sonra servis edilebilir.