Eslem isminin anlamı nedir? Eslem ismi Kuran-ı Kerim'de geçiyor mu?

Eslem ismi, anlam zenginliği bakımından son zamanlarda popülerleşmeye başlayan isimler arasındadır. İslam kültürünün hakim olduğu ailelerin daha çok tercih ettiği görülmektedir. Peki Eslem ismi ne anlama gelir? Eslem ismi Kuran-ı Kerim'de geçiyor mu?

ABONE OL
GİRİŞ 30.06.2021 10:10 GÜNCELLEME 30.06.2021 10:10 YAŞAM
Eslem isminin anlamı nedir? Eslem ismi Kuran-ı Kerim'de geçiyor mu?
Eslem isminin anlamı nedir? Eslem ismi Kuran-ı Kerim'de geçiyor mu?

Anne babaların en çok tercih ettiği isimler arasında yer alan Eslam ismi, Arapça kökenli olup daha çok kız çocuklarında kullanılmaktadır. Hayırlı kimse anlamına gelen Eslem ismi, son yıllarda en çok tercih edilen isimlerden biri olarak kabul edilmektedir. Hem anlam zenginliği hem de tınısının güzel olmasından kaynaklı populeritesi artmaktadır.

Eslem İsminin Anlamı Nedir?

Eslem, Allah'a teslim olan, boyun eğen anlamına geldiği için daha çok İslam hassasiyeti olan aileler tarafından tercih edilmektedir. Arapça kökenli bir isim olan Eslem, TDK sözlüğünde yer almamaktadır. Sağlam, güvenilir, en selametli kimse anlamına gelmektedir.

Erva isminin anlamı nedir? Erva ismi Kuran-ı Kerim'de geçiyor mu?

Eslem İsmi Kuran-ı Kerim'de Geçiyor Mu?

Bakara Suresi, Saffat Suresi ve Nisa Surelerinde geçmektedir.

1- Bakara Suresi 131. Ayet-i Kerimesi: Çünkü rabbi ona, "Bana teslim ol" buyurmuş; o da, "Âlemlerin rabbine teslim oldum" demişti.

2- Saffat Suresi 103. Ayet-i Kerimesi: Her ikisi de (ilâhî buyruğa) teslim olunca ve babası onu yüzüstü yatırınca...

3- Nisa Suresi 125. Ayet-i Kerimesi: İşini güzel yaparak kendini Allah’a veren ve İbrahim’in, Allah’ı bir tanıyan dinine tâbi olan kimseden kimin dini daha güzel olabilir! Ve Allah İbrahim’i dost edinmiştir.