Devlet desteğiyle zeytin bahçesi kurdu, 30 işçiyi istihdam ediyor

Şırnak'ın Silopi ilçesi Özgen köyünde yaşayan 42 yaşındaki Serdar Soysal çiftçilik yapıyordu. 2017 yılında devletten aldığı destekle kurduğu zeytin bahçesinde hasada başladı. Şimdilerde 30 işçinin istihdam edildiği bahçede ağaç başı 15 kilo ürün bekleniyor.

ABONE OL
GİRİŞ 22.12.2020 10:14 GÜNCELLEME 22.12.2020 10:34 YAŞAM
Devlet desteğiyle zeytin bahçesi kurdu, 30 işçiyi istihdam ediyor
Devlet desteğiyle zeytin bahçesi kurdu, 30 işçiyi istihdam ediyor

Silopi ilçesine bağlı Özgen köyünde oturan Serdar Soysal, 2017 yılında 250 dönüm arazide devletin sunduğu fide desteğiyle kurduğu zeytin bahçesinde hasada başladı. Koronavirüs tedbirleri alınarak sabahın erken saatlerinde bahçenin yolunu tutan işçiler, tırmık ve zeytin silkeleme makinesi ile yere düşen zeytinleri toplayarak paketlemesini gerçekleştiriyor. Bahçede, 30 işçi istihdam ediliyor.

 

Ağaç başına 15 kilo ürün almayı planlıyoruz

Ayvalık ve Gemlik olmak üzere 2 çeşit zeytin yetiştirdiklerini söyleyen Serdar Soysal, "Devletin desteği ile 250 dönüm arazide çalışıyoruz. Burada yaklaşık olarak 30 kişiyi istihdam ediyoruz. Topladığımız ürünleri Gaziantep'teki fabrikalarda zeytinyağı ve sofralık olmak üzere işliyoruz.



Bu yıl ürün beklentimiz düşük


Konuşmasına şöyle devam eden Soysal; ''Bu yıl rekoltede biraz düşüklük var. Sonucu tam olarak ne çıkacak bilmiyoruz. Ağaç başına yaklaşık 15 kilo ürün almayı planlıyoruz" diye konuştu. 

 

Zeytin hasadında çalışan Batman Üniversitesi öğrencisi Erzan Aytış, evde boş oturmaktansa ailesine katkıda bulunmak için çalıştığını dile getirdi. Fatma Kevser de sosyal mesafe ve hijyen kurallarına dikkat ederek çalıştıklarını söyledi.

KAYNAK : DHA