Sakaryalı kadın girişimci orman ürünlerini dönüştürerek yakıt elde ediyor!

Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde yaşayan 36 yaşındaki Şengül Sarıca KOSGEB'de aldığı girişimcilik eğitiminin ardından orman ürünlerini geri dönüşümle yakıt haline getiren pelet üretim tesisi kurdu. Buradan elde ettiği yakıtın 1 tonunu 700 liradan satışa sunuyor.

ABONE OL
GİRİŞ 23.12.2020 15:47 GÜNCELLEME 23.12.2020 15:48 YAŞAM
Sakaryalı kadın girişimci orman ürünlerini dönüştürerek yakıt elde ediyor!
Sakaryalı kadın girişimci orman ürünlerini dönüştürerek yakıt elde ediyor!

Sakarya'nın Kaynarca ilçesi Küçük Kaynarca Mahallesi’nde yaşayan evli ve 2 çocuk annesi, ev hanımı Şengül Sarıca, girişimci olmak için katıldığı KOSGEB eğitimlerinden girişimcilik belgesi aldı.

Atölyesinde 2 kişiyi istihdam ediyor

KOSGEB'ten aldığı girişimcilik belgesini aldıktan sonra geri dönüşüm orman ürünlerinden pelet adı verilen yakıt üretmek için bir tesis kurmak istedi. Fikrini eşi, Hakan Sarıca’nın da desteklemesi üzerine pelet yakıt üretim tesisini kurdu. Atölyesinde 2 kişiyi istihdam eden Sarıca, özel bant sistemleriyle geri dönüşüm malzemelerini pelet denilen yakıta çevirip 25 kilogramlık paketler halinde hazırlayarak tonu 700 TL’den satmaya başladı. Atık orman ürünlerini yakıta dönüştürdüklerini söyleyen Sarıca, “Eşim PVC işi ile uğraşıyor. Ben de ona böyle bir fikir sundum. Sonra da atölyemi kurdum” dedi.

 

Atık orman ürünleri yakıta çevriliyor

Eşinin KOSGEB girişimcisi olarak üretim fikrini desteklediğini söyleyen 37 yaşındaki Hakan Sarıca , “Alternatif yakıt olarak peletin pazarının olduğunu düşünüyoruz. İstanbul ve çevre illerden bize toz halinde gelen orman ürünlerini pres makinelerinden geçirerek pelet haline getiriyoruz. Bant aracının yardımı ile otomatik olarak çuvallama yapıyoruz. 25 kilogramlık çuvallar ile pazara sunuyoruz. Kalorifer ile fabrika sobalarında tercih edilen bir ürün” diye konuştu.

 

KAYNAK : DHA