Prematüre kardeşine yumurtasını yedirmek için aldığı 8 bıldırcınla çiftlik kurdu

Muş'un Hasköy ilçesinde yaşayan 24 yaşındaki Mücahit Elçi prematüre doğan kardeşi yumurtasını yesin diye aldığı 8 bıldırcınla çiftlik kurdu. Kuluçka makinesiyle 500 bıldırcın üreten Elçi, buradan elde ettiği yumurtaları satarak geçimini sağlıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 24.12.2020 15:01 GÜNCELLEME 24.12.2020 15:01 YAŞAM
Prematüre kardeşine yumurtasını yedirmek için aldığı 8 bıldırcınla çiftlik kurdu
Prematüre kardeşine yumurtasını yedirmek için aldığı 8 bıldırcınla çiftlik kurdu

Mus'un Hasköy ilçesi Kültür Mahallesi'nde yaşayan 24 yaşındaki Mücahit Elçi prematüre dünyaya gelen kardeşi için bir şey yapmak isterken hayatı değişti. Kardeşi yumurtasını yesin diye aldığı 8 bıldırcını kısa sürede çoğaltarak çiftlik kurdu.

Kardeşi için aldı, hayatı değişti

Nejmiye- Şefik çiftinin 4 çocuğundan en büyüğü olan Mücahit Elçi, prematüre olarak dünyaya gelen kardeşinin gelişimi için bıldırcın yumurtasının faydalı olduğunu öğrendi. Elçi, cep harçlığıyla 8 bıldırcın alarak yumurtalarını çiğ olarak kardeşine yedirmeye başladı. Kardeşinin içmediği yumurtaların sayısının artması üzerine kuluçka makinesi aldı. Kuluçka makinesinde 17 gün beklettiği yumurtalardan yeni bıldırcınlar elde eden Mücahit Elçi, kuş sayısını bir anda 500'e çıkardı. Elçi, günde ürettiği 200 yumurtadan kardeşi Ayaz için bir miktar ayırdıktan sonra kalanını satmaya başladı.



8 bıldırcınla başladı şimdilerde 500'e yükseldi

 

Yumurtalarını kardeşine yedirmek için aldığı 8 bıldırcın sayısını 500'e yükselttiğini söyleyen Mücahit Elçi, "Bu işe ilk başlarda 8 tane bıldırcınla başladık. Bıldırcınlarda ilk baştaki amacımız, sadece kardeşim erken doğum olduğundan dolayı rahatsızlığı vardı. Ona sağlık açısından bıldırcın yumurtaları iyi geliyor diye yumurtalarını yediriyorduk. Bir zaman sonra biz kuluçka makinesi aldık. Kuluçka makinesi ile bıldırcın yumurtalarını çoğaltmaya karar verdik. Bıldırcınlarımız 500 taneye yakın oldu. Yumurtalarımızda bunun birlikte 200 tane olmaya başladı. Bıldırcınlarımızın yumurtalarını satmaya karar verdik. Çünkü bize de fazla geliyordu ve ticaret açısından kullanmak istedik. Bıldırcın yumurtalarımızı satıyoruz" dedi.

KAYNAK : DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR