Tost makinesi nasıl temizlenir? Sirkeli su ile tost makinesi temizleme yöntemi...

Mutfakların kurtarıcısı olan tost makinesi, pratik ve kullanışlı olmasının yanında çok çabuk kirlenmektedir. Yüzeyinin zarar görmeden temizlenmesi için önemli ipuçlarına dikkat edilmesi tavsiye edilir. Tost makinesinin çizilmemesi için özellikle bulaşık süngerlerinin sert yüzeylerini kullanamamaya çalışmak gerekmektedir. İşte tost makinesini çizmeden yemek kalıntılarını temizleme yöntemleri...

ABONE OL
GİRİŞ 23.02.2021 08:54 GÜNCELLEME 23.02.2021 08:55 YAŞAM
Tost makinesi nasıl temizlenir? Sirkeli su ile tost makinesi temizleme yöntemi...
Tost makinesi nasıl temizlenir? Sirkeli su ile tost makinesi temizleme yöntemi...

Tost, hızlıca hazırlanan ve oldukça doyurucu olmasından dolayı her an hazırlanıp tüketilmektedir. Mutfaklarda kurtarıcı olarak kullanılan tost makinesi, sadece tost hazırlanmak için değil birçok yemeğin daha lezzetli hazırlanması sağlamaktadır. Çok fazla kullanılan tost makinesi hemen kirlendiğinden sıkça ve doğru şekilde temizlenmesine dikkat etmek gerekmektedir. Tost makinesinin yüzeyini çizmeden ve hasar vermeden temizlemek için birkaç püf noktanın uygulanması tavsiye edilmektedir. 

Buzdolabı nasıl temizlenir? Sararan buzdolabı nasıl temizleme yöntemleri...

TOST MAKİNESİ NASIL TEMİZLENİR? 

Genellikle granit ya da teflon yüzeylere sahip olan tost makinelerinin çizilmeden ve deforme olmadan temizlenmesi için dikkatli olmak gerekmektedir. Sert cisimlerle temizlendiğinde çizilen yüzeyler zehirlenmelere neden olarak insan sağlığını ciddi şekilde tehdit etmektedir. Tost makinesinin yüzeyine zarar vermeden temizlemek için dikkat edilmesi gerekenler şöyledir:

1- Sıcak Suda Bekletmek: Kuruyan yemek artıklarının kısa sürede ve çok uğraşmadan temizlenmesi için 10-15 dakika kadar sıcak suda bekletilebilir. Sıcak suda bekledikten sonra yumuşayan kalıntılar yumuşak bir bezle silinerek temizlenebilir. 

Mürekkep lekesi nasıl çıkar? Koltuk ve halıdan mürekkep lekesini çıkarma yöntemleri...

2- Sirkeli Su: Temizlikte en çok kullanılan doğa ürünler arasında yer alan sirkeli su, tost makinesi temizliğinde de oldukça etkilidir. Yapışan yemek kalıntılarının kısa sürede geçmesi için sprey şiş içinde su ile karıştırılan elma sirkesi, tost makinesine püskürtülerek 4-5 dakika kadar bekletilir. Ardından yumuşak bir bezle silinerek temizlenir. 

Pas lekesi nasıl çıkarılır? Kıyafet ve kumaşlar üzerinden pas lekesi nasıl temizlenir?

3- Bulaşık Deterjanı: Tost makinesinde kuruyan ve kalan yemek artıklarının kısa sürede geçmesi için bulaşık deterjanı ve yumuşak bir bez kullanılabilir. Sıcak suda yıkanan bezin üzerine bulaşık deterjanı ekleyerek tost makinesinin yüzeyi silinerek kısa sürede temizlenebilir. 

Kıyafetlerden çamaşır suyu lekesi nasıl çıkar? Çamaşır lekesini çıkarma yöntemleri...

4- Bulaşık Makinesi: Tost makinesinin iç kısmı çıkıyorsa bulaşık makinesine atarak hiç uğraşmadan temizlenebilmektedir. Böylece çizilme riski daha aza indirgenerek tost makinesi kolayca temizlenir. 

TOST MAKİNESİNİN YAPIŞMAMASI İÇİN NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?

Tost yaparken çok fazla malzeme koymak, pişirme esnasında ekmek arasından taşarak makineye bulaşmasına neden olacaktır. Bundan dolayı daha ölçülü malzeme kullanarak tost makinesinin kirlenmesi ve yemek artıklarının yapışması önlenebilir. Tost makinesinin kirlenememesi için diğer bir öneri ise yağlı kağıt kullanılmasıdır. Yağlı kağıt, makinene çizilmesini ve yemek artıklarının yapışmasını önlediğinden oldukça pratik ve kullanışlıdır. 

YORUMLAR 2
  • mesut 3 yıl önce Şikayet Et
    Yağlı kağıt kullanın makineyi temizlemek için uğraşmayın..
    Cevapla
  • Bence Döküm 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne granit ne teflon. Dökümle bu dertlere son. Hakiki dökümde çizilme vs derdi yok. Kullan tel fırça ile temizle bırak. Biraz zahmetli olsada değer bence.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR