Altın suyuyla boyadıkları dekoratif cam bardakların siparişlerine yetişemiyorlar!
Uzun yıllardır yurdun pek çok yerinde çeyizlik olarak kullanılan, dekorlu ve altın yaldızlı dekoratif cam bardaklara son zamanlarda talep yeniden artışa geçti. Cam ustaları Bülent Keser ve Turgay Alsancak bu ürünlerin talep görmesi üzerine Adana'dan Hatay'a gelerek kent merkezinde bir atölye açtı. İkili bu atölyede her gün 120 set bardağa dekor ve boyama yapıyor.
ABONE OLHatay’da geçmiş yıllarda gelinlik kızların çeyizlerine konulan, farklı desenler ve altın yaldızlarla süslenen bardaklar, son dönemde yeniden popüler olmaya başladı. Halkın bu dekoratif bardaklara rağbet göstermesi üzerine cam ustaları Bülent Keser ve Turgay Alsancak, Adana'dan Hatay'a gelerek kurdukları atölyede, bardak üretimine başladı. Cam ustaları, taleplere yetişmeye çalışıyor.
65 yıl önce çırak olarak başladığı mesleğini hala aynı sevgiyle yapıyor!
Müşterinin ilgisini çekmek için kafamızdan model üretiyoruz
Düz cam bardaklar yerine işlemeli bardaklara talebin arttığını ve sektörde eskiye dönüşün başladığını söyleyen cam ustası Bülent Keser, "Toptancılara iş yapıyoruz, son günlerde yoğunluk var. Set bazında yaptığımız cam bardaklara, yüzlerce çeşit dekor yapıyoruz. Çay bardağı, su bardağı, ayaklı uzun bardak, sürahi gibi ürünlere işlem yapıyoruz. Cam bardaklara isteğe göre yüze yakın model yapıyoruz. Bu işlemler hassasiyet gerektiriyor. Cama fazla bastırıldığında kırılabilir, o yüzden zamanla alışkanlık haline getirdiğimiz dekorları göz ayarı ile çiziyoruz" dedi.
Altın suyuyla boyuyoruz
Cam dekorunun aile mesleği olduğunu ve 40 yıldır bu işin içinde olduğunu söyleyen Turgay Alsancak ise şöyle konuştu: "Biz burada düz camlara, dekor ve boyama yapıyoruz ve çeyiz mağazalarına pazarlıyoruz. Desen ve tasarım olarak iyi bir noktadayız. Ben atölyede boya işi yapıyorum, yüzde 10 altın suyuyla boya yaptığım bardakları fırınlayıp, müşterilerimize veriyoruz. İşimizi severek yapıyoruz."
-
????! 3 yıl önce Şikayet EtO kadar altın suyu nerden geliyorBeğen