1 Mart'ı 'Dünya Boyacılar Günü' ilan etti, boyacılıkla 1 doktor 1 öğretmen evlatlar yetiştirdi

Bingöllü boyacı 52 yaşındaki Doğan Dölçek 20 yıl önce 1 mart gününü 'Dünya Boyacılar Günü' ilan etti ve o zamandan beri tek başına kutluyor. Doğan Dölçek 42 yıldır yaptığı boyacılıkla 1 öğretmen ve 1 doktor 2 evladını yetiştirdi. Yıllardır kronik epilepsi hastası olmasına rağmen çalışmaktan geri kalmayan Dölçek yaptıklarıyla gurur duyuyor.

ABONE OL
GİRİŞ 02.03.2021 09:00 GÜNCELLEME 02.03.2021 09:01 YAŞAM
1 Mart'ı 'Dünya Boyacılar Günü' ilan etti, boyacılıkla 1 doktor 1 öğretmen evlatlar yetiştirdi
1 Mart'ı 'Dünya Boyacılar Günü' ilan etti, boyacılıkla 1 doktor 1 öğretmen evlatlar yetiştirdi

Bingöl'de ayakkabı boyacılığı yapan 52 yaşındaki Doğan Dölçek 10 yaşından beri bu mesleği sürdürüyor. Bu meslek sayesinde 1 doktor 1 öğretmen 2 evlat yetiştiren Dölçek 20 yıldır da 1 Mart gününü 'Dünya Boyacılar Günü' olarak tek başına kutluyor. Yenişehir Mahallesi Hükümet Caddesinde kendisine tahsis edilen 1 metrekarelik dükkanda yaşamını sürdüren Dölçek her gün işe tıraşlı ve kravatlı gelerek giyimiyle de örnek oluyor.

2 üniversite mezunu ingilizce öğretmeni mesleğini bırakıp oto kurtarıcı olmayı seçti!



10 yaşından bu yana ayakkabı boyacılığı yapıyorum

Hastalığına rağmen iki çocuğunu büyütüp meslek sahibi yaptığını söyleyen Dölçek, “Dünya boyacılar gününü 1 Mart 2001 yılında ilan ettim ve o günden bu yana 1 Mart tarihini Dünya boyacılar günü olarak kutluyorum. Ömrüm bu meslekte gitti. 10 yaşından bu yana ayakkabı boyacılığı mesleğini yapıyorum. Uzun yıllardır epilepsi hastası olmama rağmen bu halimle 2 çocuk büyüttüm ve meslek sahibi oldular çok şükür. Bir çocuğum doktor diğeri ise öğretmen oldu. Kendime 1 Mart tarihini dünya boyacılar günü olarak kutluyorum. Her günde bıkmadan usanmadan bu mesleğimi yapıyorum. Mesleğime bir devlet memuru ve amiri gibi geliyorum. Kıyafetlerimi giyip görevimi yapıyorum” dedi.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 22 TÜMÜ
  • zaza 3 yıl önce Şikayet Et
    Kazancını yabana atmayın bir ayakkabıyı 20 liraya boyuyor oda olmasa Doğan abey candır..
    Cevapla
  • 1071 3 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun abi sana ne mutlu helal kazanç kazanıp Allah yolunda olanlara
    Cevapla
  • İstikrâr 3 yıl önce Şikayet Et
    Vatanına , milletine hayırlı birer insan olurlar inş.Bizde tek maaşla 2 doktor yetiştirdik.Ama biz ilgilendik çocuklarımda zaman zaman isyan etselerde sonuç güzel oldu Rabbimin izniyle.Evet çocuklar zorladı ama biz pes etmedik , imanlı gençler yetirirmesi niyâzıyla tüm anne ve babalara olsun.
    Cevapla
  • Doğrucu davut 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun senden ik itane de pırlanta yetiştirmişsin ne diyeceğimi bilemedim.
    Cevapla
  • Mehmet Emin OĞUZ 3 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun, Günün kutlu olsun, helal rızıkla bu memlekete hayırlı iki evlat yetiştirmiş, artık evlatlarıda babalarını emekli etmeliler......
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR