Tokat'ta çalıların arasında buldu, gözü gibi bakıyor!
Tokat'ta çalılıkların arasında terkedilmiş at arabası usta ellerde yeniden hayat buldu. Tokat Belediyesi Park Bahçeler Müdürü Salih Çağlayan çalılıkların arasında bulduğu atıl durumdaki at arabasını tamir ettirdi, boyadı ve yeni bir görünüme kavuşturdu. Şimdi ise benzer arabaları da toplayıp onardıktan sonra parklarda sergilemeyi planlıyor.
ABONE OLTokat Belediyesi'nde Park ve Bahçeler Müdürü olarak çalışan Salih Çağlayan çalılıkların arasında tesadüfen bulduğu at arabasını tamir ettirip boyayarak sergilemeyi planlıyor. Bunlarla uğraşırken stres attıklarını söyleyen Çağlayan ortaya çıkan sonucun da onları mutlu ettiğini ifade etti.
Ordu'da 23 yıldır evlat hasreti çeken çiftin yüzünü Boncuk güldürdü!
Kuşburnu çalılarının arasındaydı
Bir at arabası ile başladığı hobisi tutkuya dönüşen Çağlayan, “Kuşburnu çalılarının arasında bir at arabası parçaları bulduk. Önce ne yapacağımızı bilmiyorduk. Öyle bir düşüncemiz de yoktu. Peşinden acaba yapabilir miyiz? Bunu ayağa kaldırabilir miyiz? Gibi düşünce oluştu. Kendi şartlarımızda biraz bunu şekillendirdik. Bir süre sonra teknik destek almak amacıyla araştırmalar yaptık. Sanayide ‘pala’ lakaplı Mustafa ustaya ulaştık. O da sağ olsun bize bu konuda yardımcı oldu. Daha da geliştirelim diye atölyemizi getirdik, boyadık. Boyadıktan sonra şekli daha da bir açığa çıktı. Üzerindeki nakışları ise sanayide tabelacı ustamız İbrahim Bey yaptı. Sonuç hepimizi mutlu etti” dedi.
At arabaları şehri süsleyecek
Çağlayan, düzenledikleri arabaları parklarda sergilemeyi planladıklarını belirterek, “Atölyemizde iki üç tane daha at arabamız var. Onları da bu şekilde yapıp şehrin uygun yerlerinde görselliği sağlayacağız. Üzerine çiçekler dikeceğiz belki. Belki at bulabilirsek bir şehir meydanında bir tur atabiliriz. Gelecek günler bunu bize gösterecek” diye konuştu.
İşimizin stresini alıyor, hobimiz oldu
Çağlayan, arabaların çocukluk anılarını canlandırdığını söyleyerek, “At arabası arkasına tutunur, gidebildiğimiz kadar giderdik. Niye gittiğimizi de bilmezdik ama gizlice giderdik. Ondan sonra ta ki at arabacısı bizi fark edene kadar. Biraz belki çocukluğun verdiği gözlemler sonucu böyle bir çalışmaya başladık. Şu anda da 30-40 adet teker topladık her boydan, fayton tekerinden tutun atar arabası tekerine kadar. Onları da duvarlara ya da işte peyzaj amaçlıyla kullanıp şehrin muhtelif yerlerinde kullanmayı planlıyoruz. Bu bizi rahatlatıyor, bir nebze işimizin stresini alıyor. Hobi gibi devam ediyoruz. Bakalım yani önümüzdeki günlerde ne olacak göreceğiz” ifadelerini kullandı.
-
Mery 3 yıl önce Şikayet EtPazar ilçesine baksınlar uzun zaman o ilçede at arabası kullanılmiştır.Beğen Toplam 1 beğeni
-
Ahmet 3 yıl önce Şikayet EtArtık tarihi eser oldular.Beğen Toplam 2 beğeni
-
VatandaŞ 3 yıl önce Şikayet EtÇoook güzel bir fikir, ellerinize sağlıkBeğen Toplam 5 beğeni