Sarıyer Belediyesi'nden yaşlı çifte 'balyozlu' bahçe operasyonu!

Sarıyer'de yaşayan vatandaş, evinin önündeki arsayı ihaleye katılarak 3 yıllığına kiraladı. Sebze ve meyve ekerek çit koyan, yaşlıların inip çıkabilmesi için de merdiven yaptıran adamın bahçesinin ihalesi, komşunun itirazı üzerine Sarıyer Belediyesi tarafından iptal edildi. Belediye ekipleri, balyozla merdiveni yıkıp taşları ve çitleri söktü. Bahçeyi yaptıran Ahmet Dalgıç ise belediyeye dava açtı.

ABONE OL
GİRİŞ 15.03.2021 17:23 GÜNCELLEME 15.03.2021 17:37 YAŞAM
Sarıyer Belediyesi'nden yaşlı çifte 'balyozlu' bahçe operasyonu!
Sarıyer Belediyesi'nden yaşlı çifte 'balyozlu' bahçe operasyonu!

Edinilen bilgiye göre Sarıyer Kilyos'ta yaşayan Ahmet Dalgıç, evin önünde belediyeye ait olan ve pislik içerisinde olan alanı ihaleye katılarak 3 yıllığına kiraladı. Bu süre zarfında Dalgıç, kiraladığı alana yaşlıların rahatça çıkabilmesi için merdiven yaptırarak parke taşı döşetti. Bahçeye sebze ile meyve eken ve çit koyan Dalgıç’ın iddiasına göre komşusu bu durumdan rahatsız oldu. Komşunun Sarıyer Belediyesi'ne itirazı edince, ihale iptal edildi. Sarıyer Belediyesi ekipleri, geçtiğimiz Perşembe günü saat 11.00 sıralarında Sarıyer Kumköy Mahallesi’ndeki sokağa geldi. Alana giren belediye ekipleri, adamın evine giden yolun parke taşlarını sökerek yaptırdığı merdiveni de balyozla yıktı. Bahçeye de zarar veren ekipler, çitleri yerinden sökerek yapı malzemelerinin konulduğu ufak depoyu da yıktıktan sonra alanı öyle bırakıp ayrıldı. Yaşananlar ise güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.  Bahçeye gelen  Belediyenin bahçe operasyonu güvenlik kameralarına yansırken, bahçeyi yaptıran Ahmet Dalgıç ise belediyeye dava açtı.

Tatile gittikleri otelin iskelesi çökünce bacaklarını kaybeden 2 arkadaşın dava isyanı!

 

Bahçesini görünce şoke oldu

Olayın sırasında evde olmayan Ahmet Dalgıç, geri döndüğünde gördüğü manzara karşısında adeta şok yaşadı. Bahçenin ve yolunun darmadağın edildiğini gören Dalgıç, güvenlik kamera görüntülerini inceledi. Dalgıç yaptığı incelemede bahçenin Sarıyer Belediyesi tarafından darmadağın edildiğini gördü. Dalgıç bunun üzerine avukatını arayarak belediyeye verdiği zarardan ötürü dava açtı. 


 
“Resmi bir tebligat gelmemişken gelip yıkmışlar”

Ahmet Dalgıç, “Burası çok çöplük gibi bir yerdi. Buradan geçip gidemiyorduk. Belediyenin park bahçeler müdürlüğüne müracaat ettik. Bir şey yapmadılar, biz de kiralama talebinde bulunduk ve 3 seneliğine kiraladılar. 1 sene sonra yan komşularımız belediyeye itirazda bulunmuş, bu yüzden sözleşmeyi iptal ettiler. Ben yokken resmi bir tebligat gelmemişken gelip dün yıkmışlar. Sınırda en fazla 10 santimetre işgal vardı. 20 senedir kullandığım garaj vardı onu yıkmışlar. Kimseye zararı olmayan yerdi. Merdivenleri ve çitleri yıkmışlar. Bahçedeki soğanları da çiğnemişler. Dereotlarına basmışlar, maydanozları çiğnemişler” dedi. 


 
“Sanki düşmana geliyormuş gibi başka yerlerde de bu şekilde yapıyorlar” 

Belediye ekiplerinin geldiği sırada evde olmadığını anlatan Dalgıç, “İnsan tabi ki bir anda yıkılıyor. Geldim kameralara baktım, kapıyı bile çalmadan yıkıma gelmişler. Yıkıp gitmişler, nereden baksanız 20 bin lira civarında maddi zararım var. Bu merdivenleri yaşlı komşularımız rahat inip çıksınlar diye yaptırmıştık. Çitleri bahçeye hayvanlar girip zarar vermesin diye yaptırmıştık. Bunu yapan Sarıyer Belediyesidir. Sanki düşmana geliyormuş gibi başka yerlerde de bu şekilde yapıyorlar. Bırakın yıkmayı, sokaktaki bir sandalyeyi bile buraya götürmüşler. Oysaki ben burada meyve ve sebze ekiyorum. Daha önceden burası çöplüktü. Ben ne olduğunu anlayamadım. Bu konuya el atılmasını istiyoruz, manevi açıdan bizim için bir yıkım oldu” ifadelerini kullandı.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 17 TÜMÜ
  • ahm 3 yıl önce Şikayet Et
    sariyerde belediye varmı ki
    Cevapla
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    Siz diyorsunuzki asim var igal var 10 santim o 1 metreye cikar size tepligat etmeden gerwkceli sebebi bildirmedilwrse siz haklisiniz biildirip siz kendiniz belirtiginiz gibi isgalden dolayi yiktilarsa siz haksizsiniz en dogru karari yargi verir
    Cevapla
  • engin kaya 3 yıl önce Şikayet Et
    fanatiklik yapmayıp çapulçu olacaklara belediye başkanlığı verirseniz olacağı budur herşey değişir bu anlayışın zulmü değişmez
    Cevapla
  • Sarıyerli 3 yıl önce Şikayet Et
    Amca sen yine tıpış tıpış gelecek seçimlerde bu beceriksiz tatilciye ve chphdpkk oy verirsin hiç şikeyet etme.
    Cevapla
  • Erkan. 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizim halk hizmet edeni sevmiyor kim eziyet ediyorsa hizmet etmiyorsa ona oy veriyor
    Cevapla
  • hayat 3 yıl önce Şikayet Et
    chp li bir belediye nin yönettiği ilçede yaşıyorum, evimin önündeki arsa eskiden park görünüyordu, şimdi yarısını trafo için elektrik şirketine verdiler, yarısı da köpeklerin ihtiyaç giderme yeri oldu, belediye 17 senedir bir çivi bile çakmadı oraya, bir de emekliler orası için birbirlerini yemeye başladılar, biri çiçek eker, biri söker, biri ağaç diker, öbürü kurutmak için dibine bişeyler döker, biri taş dizer öbürü söker duvar yapar, bir gün kendilerinin olmayan bu yer yüzünden zarar verecekler birbirlerine, tam bir rezillik anlayacağınız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR