7 bin lira maaşla çalışacak elemanı 1 yıldır bulamıyor!

Güngören'de yer alan ve alüminyum doğrama alanında faaliyet gösteren bir firma 7 bin lira maaşla çalışacak elemanı 1 yıldır bulamıyor. Durumu gören yetkililer bile şaşkınlığını gizleyemiyor.

ABONE OL
GİRİŞ 08.07.2021 14:23 GÜNCELLEME 08.07.2021 14:25 YAŞAM
7 bin lira maaşla çalışacak elemanı 1 yıldır bulamıyor!
7 bin lira maaşla çalışacak elemanı 1 yıldır bulamıyor!

Güngören'de alüminyum doğrama alanında faaliyet yürüten şirket bir yıldır 7 bin TL maaşla çalışacak eleman bulamıyor. Şirket yetkilileri çareyi Güngören Belediyesi'nin iş arayanlar ile işverenler buluşturmak amacıyla kurduğu Kariyer Merkezi'nde aradı ancak bu da çare olamadı. Kariyer Merkezi'ne başvuran 3 bin 500'ün üstündeki iş arayanlardan hiç biri şirket ile görüşmeye dahi gitmedi.

Gelin vosvos damat çekici istedi! Gelin arabası ikisinin de istediği olduGelin vosvos damat çekici istedi! Gelin arabası ikisinin de istediği oldu


YETKİLİLER ŞAŞKINLIĞINI GİZLEYEMEDİ

Pandemi döneminde Kariyer Merkezi sayesinde bir yılda 593 kişi yeni bir iş sahibi oldu. Ancak yetkililerin yaptığı incelemeler neticesinde Güngören'de faaliyet gösteren bir firmanın açık pozisyonuna bir yıldır hiç kimsenin başvurmadığı ortaya çıktı. Yaklaşık 7 bin TL maaşı olan açık pozisyona başvuru yapılmadığını gören yetkililer de şaşkınlığını gizleyemedi. Sistem üzerinden eşleştirmenin yanı sıra iş arayan vatandaşlara bire bir tavsiyelerde bulunarak yönlendirmeler yapılmasına rağmen marangoz, çanta imalatı, çelik kapı imalatı, alüminyum doğrama gibi iş alanlarında vasıflı veya vasıfsız eleman bulmakta zorluk çekildiği gözlendi.



ARA ELEMAN SIKINTISI VAR

Özel bir firmanın sahibi olan Emrullah Oduncu “Eleman bulamıyoruz. Güngören Belediyesi kariyer merkezi başvurduk. Eleman sıkıntısı yaşıyoruz. Bizim sektörde eleman yetişmiyor. Hem demir hem de pvc doğramada eleman arıyoruz. Vasıflı veya vasıfsız elemanları bulamıyoruz. Pandeminin etkisi oldu. Ustanın kalitesine göre değişiyor. 6 veya 7 bin TL veriyoruz. Vasıfsız elemanlar asgari ücretle başlatıyoruz. 1 veya 2 ay deneme daha sonrasında ücreti yükseltiyoruz. Güngören Belediyesi kariyer merkezine başvurduk cevap bekliyoruz. Bizim sektörde çalışmak istemiyorlar. Ara eleman sıkıntısı var. Kaliteli ustaya 7 bin TL veriyoruz. Yine de çalışmak istemiyorlar. Okudukları için kamu alanları tercih ediyorlar. Bu sektörde ihtiyaç var.” dedi. 

Yapamazsın dediler, 50 yaşında üniversiteye girdi! Bölümü birincilikle bitirdiYapamazsın dediler, 50 yaşında üniversiteye girdi! Bölümü birincilikle bitirdi


1 YILDIR ELEMAN BULAMIYORLAR

“Kariyer Merkezi sayesinde pandemi döneminde 600'e yakın vatandaşımıza yeni bir iş kapısı bulmasında aracılık etmenin mutluluğunu yaşıyoruz” diyen Güngören Belediyesi Başkanı Bünyamin Demir, “Kurduğumuz sistem sayesinde hem işverenlerimizin kriterlerini hem de iş arayan vatandaşlarımızın özelliklerini kaydederek anında eşleştirmeler yaparak onları buluşturuyoruz. Bu sayede pandemi döneminde bizlere başvuran 3 bin 500'ün üstündeki vatandaşlarımızdan yaklaşık 600'ü yeni bir işe yerleşti. Hepsine bol kazançlar diliyorum. Ancak nadiren de olsa sistemde yaptığımız incelemede, bazı işverenlerimizin açık pozisyonlarına bir yıldır başvuruda dahi bulunulmadığını tespit ettik. Bizler iş arayanları desteklediğimiz gibi aynı zamanda işverenleri de destekliyoruz. Onların da nitelikli ve aradığı kriterlere uygun çalışma arkadaşları bulmalarına yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu süreçte incelediğimizde bir kaç işverenimiz yaklaşık bir yıldır neredeyse hiç bir eleman bulamamış. Bizler de bu durumu nasıl aşarız neler yapabiliriz araştırmaya devam ediyoruz. İşverenimiz ile görüştüğümüzde şartlarının da normal piyasa şartlarında iyi denilebilecek bir seviyede olduğunu görüyoruz. İnşallah en kısa sürede hem işverenlerimizin aradığı kriterlere uygun hem de iş arayan vatandaşlarımız yeni bir iş sahibi olmasına vesile olarak bu zorlu süreci birlikte aşacağımıza inanıyoruz” dedi.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 18 TÜMÜ
  • Altinpen 2 yıl önce Şikayet Et
    Alemiuon doğrama ustası arıyor adam vasıfsız değil !!!!! Ve bu zamanda alemiyon doğrama ustası da kalmadı ne yazikki!!!!
    Cevapla
  • Erhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Kaliteli usta arıyor. Usta adam o paraya çalışırmı Suriyeliler afgan çobanlar bile o paraya çalışmıyor
    Cevapla
  • Aliminyumcu 2 yıl önce Şikayet Et
    7 bin maasmi veriyolarmis ben issizim 6.500 e calisirim bana ulassinlar 3.500 masla is bulamadim
    Cevapla
  • dogru ama 2 yıl önce Şikayet Et
    kardeş adam usta arıyor. sena asg ücret.2900. bu işin ustası kendi işini yapar niye sana çalışsın...
    Cevapla
  • Yorumcu 2 yıl önce Şikayet Et
    7000 bin tl maaş alabilmek için aynı sektörde 20 yıl çalışmak gerekiyor.
    Cevapla
  • ÖNCE VATAN 2 yıl önce Şikayet Et
    bazi gerzekler iş yok diye ağlanan kaos çığırtkanlığı yapan kişiler bak
    Cevapla
  • Aliminyumcu 2 yıl önce Şikayet Et
    Gardas sen turkiyeye gelsene bi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR