Kasetçilik mesleğini teknolojiye rağmen 31 yıldır sürdürüyor!

Denizli'de yaşayan 63 yaşındaki Erdoğan Kuyutaş 31 yıldır yaptığı kasetçilik mesleğini gelişen teknolojiye rağmen sürdürüyor. Geçmişte iş yerinin önünde kuyruklar oluşan Kuyutaş'ın şimdilerde müşterileri nostalji severlerden oluşuyor.

ABONE OL
GİRİŞ 08.07.2021 16:11 GÜNCELLEME 08.07.2021 16:20 YAŞAM
Kasetçilik mesleğini teknolojiye rağmen 31 yıldır sürdürüyor!
Kasetçilik mesleğini teknolojiye rağmen 31 yıldır sürdürüyor!

Denizli’de yaşayan 63 yaşındaki Erdoğan Kuyutaş, 14 yıl Almanya’da kaldıktan sonra özlem hasretiyle Türkiye’ye dönüş yaptı. Burada 15 metrekarelik dükkan satın alan Kuyutaş, çocukluktan beri hayalini kurduğu kasetçilik mesleğine başladı. İlk dükkanını açtığı zaman önünde kuyruklar oluştuğunu belirten Kuyutaş, ardından geçen yıllardan sonra gelişen teknolojiyle müşterilerini kaybetmeye başladı. Dükkanda bulunan eski kasetlerle geçimini sağlayan Kuyutaş, ömrünün sonuna kadar bu mesleği yapacağını belirterek, kasetlerin kendisini geçmişe götürdüğü ifade etti. 

Şeker hastası babası için yetiştirmeye başladı, siparişlere yetişemiyor!Şeker hastası babası için yetiştirmeye başladı, siparişlere yetişemiyor!

 


SEVDİĞİN İŞİ YAPACAKSIN


Bu işe başlayarak devamını getiren bir tek kendisinin olduğunu söyleyen Kuyutaş, “1970 senesinde 15 yaşındayken Almanya’ya gittim. Orada işçi olarak çalıştım ve fakir bir ailenin çocuğuydum zaten. 1984 senesinde Almanya’dan kesin dönüş yaptım. 29 Ekim 1984’de şimdiki mekanımı açtım. Kasetçiliğin en güzel zamanlar 1990’lardaydı. Ama 1980 ve 2005’e kadar satışlar iyiydi. Şimdi kaset üretimi olmadığı için nostalji oldu artık her şey. Bu işe başlayıp da devam ettiren bir ben kaldım. Her zaman şunu söylüyorum bir işi yaparken sevdiğin işi yapacaksın ve onda da devam edeceksin” dedi.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu arkadaş da Ramazan davulcuları gibi inadına sürdürmeye çalışıyor.
    Cevapla
  • gasap haydo 2 yıl önce Şikayet Et
    dellenmişmi nitmiş ne meslegi la bilmesek neyse diyecez
    Cevapla
  • Hasan Yücel 2 yıl önce Şikayet Et
    Benimde eski işim. Dükkanımız vardı. Mesleğim diyemiyorum, meslek falan değil. Ne zaman bıraktım, o zaman kurtuldum ve para kazanmaya başladım. Çok şükür...
    Cevapla
  • Ayhan Birol 2 yıl önce Şikayet Et
    1975-2005 arası gerçekten eğlenceli, hoş bir meslekti. Müşteri ilişkilerinin sıcak olduğu bir sektördü. Ticari açıdan diyebilirim ki müşterisiyle en uzun süreli muhatap olunan mesleklerden biriydi. Kamuda kadrolu olana kadar ben de bu mesleği bir tanıdığımızın yanında 6 sene icra ettim para kaset satışından değil kayıttan kazanılırdı. Amatör ruhla yapılırsa sıkılmazsın.
    Cevapla
  • ,,,,,,,,,,,, 2 yıl önce Şikayet Et
    Adamsın,,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR