Son model araba kiralayıp dilencilik yapmaya gittiler! Zabıta şok oldu

Bilecik'te zabıtaların yaptıkları dilenci operasyonunda yakalanan dilencilerin kiraladıkları son model arabayla kente geldikleri öğrenildi. Dilencilerin zabıtalara 'Bilecik halkı çok para veriyor' dediği öğrenildi.

ABONE OL
GİRİŞ 20.10.2021 14:49 GÜNCELLEME 20.10.2021 14:49 YAŞAM
Son model araba kiralayıp dilencilik yapmaya gittiler! Zabıta şok oldu
Son model araba kiralayıp dilencilik yapmaya gittiler! Zabıta şok oldu

Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin talimatı Zabıta Müdürü Sali Yılmaz'ın bizzat yürüttüğü çalışma kapsamında kentte dilenci operasyonu yapıldı. Vatandaşların yoğun olduğu yerlerde yakalanan 5 kişi gözaltına alınarak, üzerlerindeki paralara tutanak karşılığında el konuldu. Kocaeli'nden geldiği tespit edilen 5 kişi kiraladıkları son model arabayla Bilecik'e geldiği tespit edildi. Şahıslara ayrı ayrı Kabahatler Kanunu gereğince 204 lira idari para cezası uygulandı.

Kocaeli'de arıcı 1 gün kontrol etmedi, hayatının hatasını yaptı! 35 bin lira değerinde...Kocaeli'de arıcı 1 gün kontrol etmedi, hayatının hatasını yaptı! 35 bin lira değerinde...


VATANDAŞLARIMIZ BÖYLE DİLENCİLERE KANMASINLAR

Öte yandan şahısların üzerinden bin 200 TL para çıktı. Zabıta Amiri Özgür Özmen'in, "3'üncü kez yakalanıyorsunuz. Devamlı ceza yazıyoruz size, ısrarla neden Bilecik'e geliyorsunuz" sorusuna karşı dilenciler, Bilecik halkının çok merhametli olduğunu ve çok para verdikleri için devamlı buraya geldiklerini söyledi.  


 
GÜNDE BİNLERCE LİRA TOPLUYORLAR

Zabıta Müdürü Sali Yılmaz ise vatandaşları uyararak, "Dilenciler, Bilecik halkının çok merhametli olduğunu ve çok para verdikleri için devamlı buraya geldiklerini söyledi. Vatandaşlarımız böyle dilencilere kanmasınlar. Bunlar son model araçlarla ilimize gelip günde binlerce lira para toplayarak geri dönüyorlar. Bunlar vatandaşlarımız duygularıyla oynuyorlar, aslında bunların paraya ihtiyaçları yok. Zaten ihtiyacı olan bir dilenci olursa belediyemiz zaten kendisine yardım ediyor" dedi.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 4
  • izmir 2 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar binlerce lira topluyor ama zabıtanın kestiği 204 tl ceza şaka gibi. Ben de dilenci olsam catır catır dilenirim ne var ki milyarların içinden 204 tl ceza devede kulak.
    Cevapla
  • zafer gülten 2 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul da semtim İkitelli dilenci kaynıyor,daha dün Atatürk Mahallesi muhtarlığın az ötesindeki parkın orda rastgeldiğim elinde bastonuyla gezen dilenci,bi ara herhalde çaldığı için cep telofonuna baktı,son model akıllı telofon ,3-4 bini var.bende yok öylesi.
    Cevapla
  • Kurtlar Vadisi 2 yıl önce Şikayet Et
    Bilecik Osmanlı nın Şehri ne Yazık Ettin Kime neye kızdın da HDPKK ile İTtifak yapan partiye oy verdin
    Cevapla
  • abidin kaya 2 yıl önce Şikayet Et
    Bileciklilerinmi eli bolmuş hayret. 4 sene yaşadım Bilecikte özellikle son gelen göçmenler çok pintiydi.söğütün pazaryerinin inhisarın gölpazarının halkı dese inanacağım ama Bilecik merkez deyince pek inanamadım.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR