Antakya künefelik peyniri coğrafi işaret tescili aldı

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nün (UNESCO) gastronomi alanında Yaratıcı Şehirler Ağı'na dahil edilen Hatay'ın Antakya künefesinin ana maddesi 'Antakya künefelik peyniri' coğrafi işaret aldı

ABONE OL
GİRİŞ 23.12.2021 15:23 GÜNCELLEME 23.12.2021 16:22 YAŞAM
Antakya künefelik peyniri coğrafi işaret tescili aldı
Antakya künefelik peyniri coğrafi işaret tescili aldı

Hatay'da Antakya künefesinin ana maddesi 'Antakya künefelik peyniri', coğrafi işaret aldı. Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin, "Antakya künefesinin lezzetinin sebebi, Antakya künefelik peyniridir. Bu tescille beraber Antakya künefesine bir standart getirmiş olduk" dedi.

Tahinli simidin tescilini aldı, siparişlere yetişemiyor!Tahinli simidin tescilini aldı, siparişlere yetişemiyor!

TESCİL EDİLEN ÜRÜN SAYISI 11'E ÇIKTI

Antakya künefelik peyniri ile tescil edilen ürün sayısının 11'e çıktığını belirten Çinçin "Doğu ve batı mutfağının buluşma yeri; bu topraklarda, geçmişten günümüze miras kalan lezzetlerimizi korumak ve gelecek kuşaklara aktarmak için 2005 yılından bu yana coğrafi işaret sürecini yoğun bir şekilde yürütmekteyiz. Bu kapsamda Antakya mutfağı ile özleşen, en popüler ürünümüz olan Antakya künefesinin en önemli bileşeni olan peynirinin de coğrafi işaret belgesi alınmıştır. Antakya künefesinin lezzetinin sebebi, Antakya künefelik peyniridir. Künefeyi birçok ilde yapıyorlar ama maalesef zaman zaman bu peynire ulaşamadıkları için kaşardan veya değişik diğer cinslerden imal etmeye çalışıyorlar. Fakat imal edilen şeyin; sadece adı künefe oluyor, lezzeti olmuyor. Bu tescille beraber Antakya künefesine bir standart getirmiş olduk" diye konuştu.

KAYNAK : İHA