Laz bakkal üretiyor! Koronavirüse karşı iğnesiz aşı: Lazovac

Kadıköy'de bakkal işleten ve 'Laz Bakkal' olarak tanınan Fatih Bostan dükkanının önündeki ağaca 2 adet karakovan koymuştu. Bostan 3 ayrı balı birleştirerek oluşturduğu ve iğnesiz koronavirüs aşısı dediği karışıma Lazovac ismini verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 28.12.2021 17:39 GÜNCELLEME 28.12.2021 17:39 YAŞAM
Laz bakkal üretiyor! Koronavirüse karşı iğnesiz aşı: Lazovac
Laz bakkal üretiyor! Koronavirüse karşı iğnesiz aşı: Lazovac

Kadıköy Feneryolu Mahallesi'nde 'Laz bakkal' olarak tanınan Fatih Bostan dükkanının önündeki ağaca 2 adet karakovan koymuştu. Geçtiğimiz ekim ayında da kovanların ilk hasadını mahalleli ile paylaşmıştı. Bostan bu kez de bakkalında bulunan 3 ayrı balı birleştirerek iğnesiz koronavirüs aşısı olarak tabir ettiği Lazovac'ı oluşturdu. Lazovac'ı duyan mahalle sakinleri de bakkala giderek iğnesiz aşıyı tatmak için sıraya girdi.

Aşı olmayan 30 yıllık imam koronavirüse yenik düştü! Aşı olmayan 30 yıllık imam koronavirüse yenik düştü!

ÇİN'İN SİNOVAC'I VARSA RİZELİNİN LAZOVAC'I VAR

Laz bakkal Fatih Bostan, "10 gün önce bir kırıklığım oldu. Korktum, ister istemez bir korona korkusu oldu. Hemen gittim, Rize'den ağabeyimden istediğim Kestane Balı yani Delibal'ı, benim balımdan yiyen ölünceye kadar yaşar balından ve Anzer'in komşusu ballarını karıştırdım. Çin Sinovac yapıyorsa, Rizeli neden Lazovac yapamaz diyerek bal yaptım. İnanın çok beğenildi. Şu anda yine talep var. Bir buçuk günde hastalığımı toz duman etti, hiçbir şey kalmadı. O yüzden herkese öneriyoruz bunu. Yeni yeni başladı zaten. Komşularımıza bir hafta tattıracağız. Çünkü hastalık var. Herkese ikram ediyoruz şu anda" dedi.

3. doz aşı kimlere yapılacak? Sinovac olanlara 4. doz aşı hakkı...3. doz aşı kimlere yapılacak? Sinovac olanlara 4. doz aşı hakkı...

BÜYÜK FARKINDALIK YARATTI

Bakkalın önünde sıraya giren Gülşen Şadoğlu, "Aşı sırasındayız şu an. Lazovac aşısı, iğnesiz bir aşı. Bizim komşumuz yıllardır. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiği için bal gerçekten aşı yerine geçiyor. Aşı yerine derken normal aşınızı da olacaksınız" diye konuştu. Melih Şadoğlu ise, "Laz bakkal büyük bir farkındalık yarattı bence. Mahallemize değer kattı. Emlak fiyatlarını biraz yükseltti burada ama yapacak bir şey yok. Bal bir mucize bana göre. Evim bal dolu. O yüzden laz bakkaldan bal alamıyorum. Ben de aşımı olacağım, bekliyorum dört gözle" şeklinde konuştu.

2 DOZ BİONTECH 1 DOZ LAZOVAC

Lazovac'dan tatmaya gelen bir esnaf ise, "Vallahi efsane. İki doz Biontech, biz doz Lazovac. Bundan sonra ölünceye kadar yaşarız artık. Şimdi koşturmaya gidiyorum" ifadelerini kullandı.

KAYNAK : DHA
YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • Vatanislam 2 yıl önce Şikayet Et
    Bundan sonra ölünceye kadar yaşarız artık. Ülkemi gerçekten çok seviyorum.
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu aşı ile ölene kadar yaşamak garanti.
    Cevapla
  • kemal 2 yıl önce Şikayet Et
    dikkat edenin edinde millet şeker hastası olmasın
    Cevapla
  • Yavuz Tosun 2 yıl önce Şikayet Et
    Saçmalık. Yıllardır bilimsel olarak normal çiçek balından hiçbir farkı olmayan anzer balını dünya fiyata satıyorlar. Millet yiyiyor maalesef. Oysa rizelilerin balının çoğu Erzurum- Bayburt yaylalarından. Adamlar reklamcı.
    Cevapla
  • Demir Ersoy 2 yıl önce Şikayet Et
    Laz kardeş bu iş kaz uçar da Laz uçmaz mı ya benzemez bu mikrop ne bal dinler ne pekmez vallahi ben kendi arılarım dan 100 kg doğal bal ürettim tüketiyorum polen propolis ne ararsan tükettiğim halde ailece iki aşı olduğumuz halde covit olduk evde atlattık aşıların etkisiyle hafif atlattık sakın insanlara zarar verirsiniz yapmayın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR