Zonguldaklı kaporta ustası eskiciden aldı! Saç telinin Van Gogh'a ait olduğunu iddia etti

Hollandalı ünlü ressam Vincent Van Gogh'un bilinmeyen bir resmi Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde oto kaporta ustalığı yapan Yavuz Öztürk'ün dükkanından çıktı. Öztürk ayrıca tablodaki saç telinin de ünlü ressama ait olduğunu öne sürdü.

ABONE OL
GİRİŞ 29.12.2021 17:41 GÜNCELLEME 29.12.2021 17:41 YAŞAM
Zonguldaklı kaporta ustası eskiciden aldı! Saç telinin Van Gogh'a ait olduğunu iddia etti
Zonguldaklı kaporta ustası eskiciden aldı! Saç telinin Van Gogh'a ait olduğunu iddia etti

Uzun yıllar İstanbul Maslak Oto sanayisinde kaporta işi yapan Yavuz Öztürk, tabloları Fatih Müzaye açık artırmalarında ve eskici pazarında bulunan Fransız bir arkadaşından aldığını söyledi. Öztürk, "Bu tabloda uzun zaman araştırdığımda gizli imzalar olan, Philippe Marbeau (1807-1861 ve Van Gogh) olduğunu gördüm. Bazı tabloları üzerinde 1860 yıllara ait olduğu ve yağlı boyanın üzerinde saç teli olduğunu görebiliyoruz. Diğer tablo Fransız Kraliçe ait üçüncü Napolyon hanımına yaptığı sanılan sulu boya arkasında imzası var ve bu tablo Lille müzelerinde şu anda bulunuyor, ama ben bendeki tablo gerçek olduğu savunuyorum" diye konuştu.

Bakkaldan ekmek aldı, içinden vida çıktı! Fırıncının savunması pes dedirttiBakkaldan ekmek aldı, içinden vida çıktı! Fırıncının savunması pes dedirtti

 


6 TABLOYA 450 BİN DOLAR VERİYORLAR 

Ara sıra tabloların tozunu aldığını ve internet üzerinden yağlı boya resimlerini araştırma yapmasını çok sevdiğini söyleyen Öztürk,” Dünyada ve Türkiye’de ilk defa bu tablolar benim elime geçti. Ben bunların gerçek değerlerini öğrenmek istiyorum. Bunlar şu an saklı hazine gibi bir şey. Ayrıca İstanbul bir koleksiyon arkadaştan aldığım 6 tablo için 450 bin dolar teklif verdiler, Tabloların kime ait olduklarını ve gerçek değerini öğrenmeden vermek istemiyorum” diye konuştu. 37 yıl süren hayatı boyunca yalnızca bir tablo satabilmiş olan, 1853 doğumlu Van Gogh'un eserleri bugün dünyanın en pahalı tabloları arasında yer alıyor.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • kuyumcu 2 yıl önce Şikayet Et
    sorsan memleketini bilmez eskiciden aldığı her şey tarihi eser zannediyor garip 400 bin dolar değil 40 liradır o baliyi fazla kaçırmış
    Cevapla
  • CESUR 2 yıl önce Şikayet Et
    37 yıl süren hayatı boyunca yalnızca bir tablo satabilmiş olan, 1853 doğumlu Van Gogh'un.....Kemikleri çürüdükten sonra tabloları para etmeye başlamış :))
    Cevapla
  • yolcu 2 yıl önce Şikayet Et
    ÇOK SAÇMA BİR RESime bu kadar paralar vermek.
    Cevapla
  • Deli Yunus 2 yıl önce Şikayet Et
    Kaportacı kardeşin çekici Kafaya vurmuş bence….. madem şimdiden 400 küsür bin dolar veriyorlar da neye duruyorsun….. laf olsun torba dolsun reklam olsun diye boşa konuşuyor. Benim bildiğim bir sürü hobisi için resim yapan kişi elindeki resimlerden daha iyisini yapar.
    Cevapla
  • Tablo 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu tablolar işadaminda olsa para eder. Kaportaci olduğundan ,tenezzul etmez beyaz Kafalılar.
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Beyaz kafalar sorunlu ya, yeşil kafaları gönder alsınlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR