Gözlem yeteneğinizi ölçeceğiniz zeka testi: Üstün görme yeteneği olanlar 6 saniyede gizli kediyi görüyor!

Optik illüzyon ile gözlem becerilerinizi ölçebileceğiniz zeka testi ile karşınızdayız. Bu zeka testi dikkatinizi de test etmenizi sağlayacaktır. Sizden 6 saniyede resimdeki gizli kediyi bulmanız beklenmektedir. Peki kendinize ne kadar güveniyorsunuz? İşte IQ testi ile kendinizi sınama vakti!

ABONE OL
GİRİŞ 20.06.2023 09:29 GÜNCELLEME 20.06.2023 09:29 YAŞAM
Gözlem yeteneğinizi ölçeceğiniz zeka testi: Üstün görme yeteneği olanlar 6 saniyede gizli kediyi görüyor!
Gözlem yeteneğinizi ölçeceğiniz zeka testi: Üstün görme yeteneği olanlar 6 saniyede gizli kediyi görüyor!

Zeka testleri çözmenin birçok yararı bulunmaktadır. Hazırlanan bu zeka testi optik illüzyon olarak tasarlanmaktadır. Bireylerin gözlem becerini ve algı düzeyini ölçmeye yarayan zeka testleri, keyifli vakit geçirmenizi de sağlamaktadır. Bu zeka testinde sizden resimdeki gizli kediyi bulmanız beklenmektedir. 6 saniyede gizli kediyi bulmak için süreniz başladı.

GÖZLEM YETENEĞİNİZİ ÖLÇECEĞİNİZ ZEKA TESTİ

Yapılan çalışmalarda optik illüzyonların beynin ve gözlerin etrafını nasıl algıladığını anlamamıza yardımcı olduğu tespit edilmektedir. Optik illüzyonları düzenli yapan bireylerde belli bir süre sonra daha iyi dikkat süresi ve zihinsel keskinlik geliştiği anlaşılmaktadır. Siz de gözlem yeteneklerinizi zeka testi çözerek ölçebilirsiniz.

ÜSTÜN GÖRME YETENEĞİ OLANLAR 6 SANİYEDE KEDİYİ GÖRÜYOR

Hazırlanan görsel İstanbul'da deniz kenarında çekilmiştir. Güneşli ve güzel bir günde insanların deniz havası almak için sahil kenarına geldikleri görünmektedir. Bu fotoğrafta sadece insanlar bulunmamaktadır. Kendini çok güzel kamufle eden bir kedi de fotoğraf karesinde yer almaktadır. 

Üstün görme yeteneği olanların 6 saniyede kediyi gördüğü tespit edilmiştir. Son derece dikkatli bireyler, kediyi verilen sürede bulabilmektedir.

SÜRENİN SONU GELİYOR

Böyle zihinsel egzersizler konsantrasyonu artırırken problem çözme becerilerini de geliştirmektedir. Sürenin hızla ilerlediği testte son anlara geldik. Daha dikkatli olup kediyi bulmaya çalışın. O zaman geri sayım başladı!

3...

2...

1...

Şahin gözlülerin yaptığı zeka testi: Deneyenlerin sadece %3'ü 13 saniyede eşi olmayan terliği bulabiliyor!Şahin gözlülerin yaptığı zeka testi: Deneyenlerin sadece %3'ü 13 saniyede eşi olmayan terliği bulabiliyor!

Çözmeye çalışanları pes ettiren zeka testi: Görseldeki 3 gizli muzu 15 saniyede bulan neredeyse yok!Çözmeye çalışanları pes ettiren zeka testi: Görseldeki 3 gizli muzu 15 saniyede bulan neredeyse yok!

KEDİYİ KİMLER GÖRDÜ?

Süre bitti. Kediyi bulanları tebrik ederiz. Bulamayanlar için kedi resmin sağ tarafında İSTANBUL panosunun "B" harfinde olduğu görünmektedir. Fark edemeyenler için cevap görselini yukarıya bırakıyoruz.

Peki siz kediyi görebildiniz mi? Yorumlara yazmayı unutmayın.

Çin Seddi Ay'dan görünür mü? Hurafe mi gerçek mi?Çin Seddi Ay'dan görünür mü? Hurafe mi gerçek mi?

Nur Saydan Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Nur Saydan
YORUMLAR 4
  • SarıçizmeliMehmet 10 ay önce Şikayet Et
    Daha bakmadan bulduğuma göre.... Eee hani ödülüm?
    Cevapla
  • memur 10 ay önce Şikayet Et
    Ödülün vakit kaybın.
    Cevapla
  • suna 10 ay önce Şikayet Et
    Taşını toprağını sevdiğim İstanbul... Ama fotoğrafın güzelliğinden kediyi görmedim :D
    Cevapla
  • ali 10 ay önce Şikayet Et
    1 sn bile sürmedi :)
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR