Mantıksal yanınızı ve gözlem becerinizi ölçen zeka testi: Hangi tank önce dolacak?

Zeka testleri beyninizin çalışma sistemine göre hazırlanmaktadır. Kişiden kişiye değişkenlik gösteren zeka testleri yapma hızı kimi insanda oldukça uzun oluyorken kimisinde ise oldukça kısa zamanda tamamlanıyor. Bu zeka testinde sizden musluğa bağlı dört tanktan hangisinin önce dolacağını bilmeniz beklenmektedir. Gözlem becerinizi ve mantıklı düşünme yanınızı ölçmek istiyorsanız bu zeka testi tam size göre! Peki sizce hangi tank önce dolacak?

ABONE OL
GİRİŞ 16.03.2023 12:39 GÜNCELLEME 16.03.2023 12:39 YAŞAM
Mantıksal yanınızı ve gözlem becerinizi ölçen zeka testi: Hangi tank önce dolacak?
Mantıksal yanınızı ve gözlem becerinizi ölçen zeka testi: Hangi tank önce dolacak?

Zeka testleri ile faydalı vakit geçirmek isteyenler için bir içerik hazırladık. Hazırlanan bu zeka testinde birbirine bağlı su tankları bulunmaktadır. Zeka testleri matematiksel açıdan değil, mantıksal çerçeveden bakılarak çözülen eğlenceli bulmacalardır. Zeka testleri, beyin hücreleri arasındaki bağlantıyı kuvvetlendirir ve kısa süreli belleğin gelişmesini sağlar. Şimdi testi çözme zamanı! Hangi tank önce dolacak?

Deha avlayan zeka testi: Fil sürüsünün içindeki yavru gergedanı 9 saniyede yalnızca üstün zekalılar bulabiliyor!Deha avlayan zeka testi: Fil sürüsünün içindeki yavru gergedanı 9 saniyede yalnızca üstün zekalılar bulabiliyor!

ZEKA TESTİ ÇÖZERKEN DOĞRU NOKTADAN BAKMAYA ÇALIŞIN

Zeka testleri çözerken farklı düşünmek gerektirir. Sebep sonuç ilişkisi kurarak mantıksal çerçeveden bakılmalıdır. Hazırlanan görselde musluğa bağlı bir su tankı ve ona da bağlı üç tankı bulunmaktadır. Bu tanklardan hangisinin önce dolacağını tahmin etmek ve doğru cevabı vermek yoğunlaşarak düşünmeyi gerektirmektedir.

Zeka testinde son nokta! Resimdeki gizli adam yüzünü 5 saniyede bulan üstün zekalıdır!Zeka testinde son nokta! Resimdeki gizli adam yüzünü 5 saniyede bulan üstün zekalıdır!

ZEKA TESTLERİ ÇÖZEREK KENDİNİZİ GELİŞTİREBİLİRSİNİZ

Cevabı bulmak istiyorsanız doğru olan mantığı bulmanız gerekmektedir. Çözdüğünüz her zeka testinde analitik düşünme ve karar verme beceriniz gelişecektir. Zeka testleri yeni çözümler bulmaya , farklı açılardan bakmaya ve kritik sezgisel gücü artırmaya yarayacaktır.

Parmak uzunluğu kişilik testi: Parmak uzunluğunuz karakterinizi etkiliyor!Parmak uzunluğu kişilik testi: Parmak uzunluğunuz karakterinizi etkiliyor!

İPUCU İSTER MİSİNİZ?

Resme dikkatli bakın ve tankların nasıl su dolacağını hesaplamaya başlayın. Tankların birbirlerine bağlandıkları noktalara dikkat etmeniz gerekmektedir. Bu testin kilit noktası aslında burasıdır.

Gözleri yoran zeka testi: Konsantrasyonu tam olan testi çözer!Gözleri yoran zeka testi: Konsantrasyonu tam olan testi çözer!

BİRAZ DAHA ÇABA GÖSTEREREK DOĞRU CEVABA ULAŞABİLİRSİNİZ

Zor zannedip testi geçmek yerine çözmeye çalışanları şimdiden tebrik ediyoruz. Hadi biraz daha gayret ve dikkat ederek doğru cevabı bulabilirsiniz! Artık cevabı açıklayacağız.

Dikkat gerektiren zeka testi: 5 saniyede bulabilecek kadar kendinize güveniyor musunuz?Dikkat gerektiren zeka testi: 5 saniyede bulabilecek kadar kendinize güveniyor musunuz?

İŞTE TESTİN CEVABI!

A ve B tankları alt kısımdan bağlantılara sahiptir. Bu da sonuncusu dolana kadar içlerine su dolmasının çok zor olacağı anlamını taşır. 

D tankı üst kısmından C tankının alt kısmına bağlıdır. D dolmaya başladığında C tankına su sağlayacaktır. Bu sebeple C tankı hem D hem de B'den yeterli desteği aldığı için ilk o dolacaktır. Yani cevap C tankı olacaktı!

Eğer doğru cevabı bulabildiyseniz pratik zekanız ve mantıksal bakış açınız oldukça iyi! Bilişsel ve problem çözme becerinizi daha fazla geliştirmek istiyorsanız zeka testleri çözmeye devam edin.

Zeka testi: 30 saniyede 10 farkı bulmak oldukça zor! Kendine güvenen testi çözsünZeka testi: 30 saniyede 10 farkı bulmak oldukça zor! Kendine güvenen testi çözsün

Nur Saydan Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Nur Saydan
YORUMLAR 3
  • SarıçizmeliMehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Doğru cevap D tankı.
    Cevapla
  • Bandırmalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu bağlantı şeklinde C ve D ayni seviyede yükselir. Ve ikisi de ayni anda dolar.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu mu zeka sorusu? Beklenti baya düşük demek ki.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR