Limonlu sarımsaklı tavuk tarifi, nasıl yapılır?

Limonlu sarımsaklı tavuk; tavuk budu, kırmızı soğan, sarımsak, limon ve soya sosu ile yapılan bir yemek tarifidir.

ABONE OL
GİRİŞ 06.10.2023 13:15 GÜNCELLEME 06.10.2023 15:15 YAŞAM
Limonlu sarımsaklı tavuk tarifi, nasıl yapılır?
Limonlu sarımsaklı tavuk tarifi, nasıl yapılır?

Tavuk yemekleri sofralarımızın vazgeçilmezlerinden bir tanesidir. Tavuk bazen başlı başına bir ana yemekken bazen de bir yemeğin içerisinde lezzet ortağı olarak karşımıza çıkar.

Limonlu sarımsaklı tavuk tarifi ise, klasik tavuk tariflerinden farklı olarak mükemmel kavrulmuş baharatlar ve soslar ile marine olmuş bir lezzettir. Limonlu sarımsaklı tavuk, tavuk yemeği sevmeyene dahi tavuğu sevdirecek ve sofralara lezzet katacak bir tariftir.  

LİMONLU SARIMSAKLI TAVUK TARİFİ NASIL YAPILIR?

Limonlu sarımsaklı tavuk tarifi, nasıl yapılır?

Limonlu sarımsaklı tavuk tarifi yapmak için öncelikle tavuk butlarının fazla yağlı derileri kesilir. Her tavuk budunun üzerini kapatacak kadar limon dilimi kesilir. Aynı şekilde kırmız soğan da halka halka kesilir.

Fırın yüksek derecede ısınması için açılır ve o sırada tavuklar tuz, karabiber ve kekik soslanır. Fırına girebilen bir yapışmaz tava ocağın üzerine alınır. İçerisine tereyağı ve zeytinyağı ilave edilerek kızdırılır. Tavukların derili kısmı alta gelecek şekilde tavaya yerleştirilir. Her bir yüzeyi 5 dakika boyunca kızartılır.

Fırında hindi göğsü tarifi, nasıl yapılır?Fırında hindi göğsü tarifi, nasıl yapılır?

Kızaran tavukların içerisine sarımsak, soya sosu ve limon suyu eklenir. Tavukların üzerini kapatacak şekilde limon ve soğan dilimleri yerleştirilir. Önceden ısıtılmış fırına verilir ve 25 dakika pişirilir.

İşte tavuk yemeklerinize farklı bir tat getirecek olan limonlu sarımsaklı tavuk tarifi…

LİMONLU SARIMSAKLI TAVUK TARİFİ

Limonlu sarımsaklı tavuk tarifi, nasıl yapılır?

4 KİŞİLİK    /    HAZIRLIK SÜRESİ: 15 DAKİKA    /    PİŞİRME SÜRESİ: 25 DAKİKA

Limonlu sarımsaklı tavuk tarifi için malzemeler;

  • 4 adet kemikli ve derili tavuk budu,
  • 1 adet orta boy halkalar halinde dilimlenmiş kırmızı soğan,
  • 4 diş ince ince kıyılmış sarımsak,
  • 1 adet halka halka dilimlenmiş limon,
  • 4 çay kaşığı soya sosu,
  • 2 yemek kaşığı limon suyu,
  • 1 yemek kaşığı tereyağı,
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • Kekik, karabiber ve tuz

Limonlu sarımsaklı tavuk tarifi nasıl yapılır?

Adım 1

Limonlu sarımsaklı tavuk tarifi yapmak için öncelikle fırını 205 derecede çalıştırın. Fırına girebilen yapışmaz bir tavayı ocağa alın. 1 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı zeytinyağını içerisine ekleyip orta ateşte ısıtın.

Yaz günlerinin favorisi: Nohut salatası tarifi, nasıl yapılır? Yaz günlerinin favorisi: Nohut salatası tarifi, nasıl yapılır?

Adım 2

Tavuk butlarını, damak tadınıza göre kekik, karabiber ve tuz ile baharatlayın. Tavuk butlarını derili kısımları tavanın tabanına gelecek şekilde tavaya yerleştirin ve 5 dakika boyunca pişirin. Pişen tavuk budunu ters çevirin ve 5 dakika daha pişirin.

Limonlu sarımsaklı tavuk tarifi, nasıl yapılır?

Adım 3

Tavuklar pişince aynı tavanın içerisine 4 diş kıyılmış sarımsak, 4 çay kaşığı soya sosu ve 2 yemek kaşığı limon suyu ekleyin. Tavuk butlarının üzerine 1 adet halka halka doğranmış kırmızı soğan ve limon dilimlerini yerleştirin. Tavayı fırına yerleştirin ve 25 dakika pişirin. Tavuklar istediğiniz şekilde kızarınca fırından alın.

Limonlu sarımsaklı tavuk tarifi, nasıl yapılır?

Adım 4

Fırından çıkan limonlu sarımsaklı tavuğu servis yapmadan önce 10 dakika dinlendirin. Tavadaki sosu tavuk butlarının üzerine dökerek servis edin.

Afiyet olsun!

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR