Kirli paspas başlığı nasıl temizlenir?

Paspas başlığı temizlemek için öncelikle paspas başlığının çeşidini bilmeli ve ona göre bir yöntem izlemeniz gerekmektedir. Paspas başlığı temizleme yöntemlerini ve detaylarını sizler için derledik.

ABONE OL
GİRİŞ 16.09.2023 08:31 GÜNCELLEME 16.09.2023 09:04 YAŞAM
Kirli paspas başlığı nasıl temizlenir?
Kirli paspas başlığı nasıl temizlenir?

Paspas, zemin temizliğinde kullanılan temizlik aracıdır. Konforlu ve sağlıklı bir ortam için zemin temizliği doğru yapılması gerekir. Paspas suyunun içerisine ne kadar dezenfekte edici ürün de koysanız eğer paspas başlığınız yeteri kadar temiz değilse evinizi kir ve bakterilerden uzaklaştıramazsınız ve dahası evinizin içerisinde dolaşmasına sebep olabilirsiniz.

Paspas başlığı temizleme işlemi ideal olarak her temizlik sonrası yapılması gerekir. Bu sayede paspasta koku, kir ve bakteri oluşumu önlenmiş olur. Eğer kapsamlı bir temizlik için vaktiniz çok yoksa her kullanımdan sonra paspas başlığını temiz akan su altında güzelce temizleyin ve tüm suyunu sıkarak kurumaya bırakın.

Kirli paspas başlığı nasıl temizlenir?

Paspaslar, başlık malzemesine göre çıkarılabilir ve sabit olmak üzere ikiye ayrılır. Başlığı da kendi içinde sünger, pamuklu ya da mikrofiber başlık olmak üzere 3’e ayrılır.

Sünger paspas başlıkları, polimerden yapılmış sentetik ya da selülozdan yapılmış doğal sünger paspas olarak çeşitleri bulunur. Sentetik süngerden yapılanlar en yaygın ve en dayanıklı olan paspas başlığıdır. Sünger paspas başlıkları çoğunlukla paspas sapına sabittir. Çıkarılamadığı için sünger paspas başlıkları çamaşır makinesinde yıkanamaz ve bu yüzden lavaboda ya da paspas kovasında temizlenmesi gerekir.

Kirli paspas başlığı nasıl temizlenir?

Pamuklu paspas başlıkları, ahşap ve laminat zeminler için en iyi sonucu veren başlıklardan bir tanesidir. Çizik oluşturmaz ve emicilik gücü yüksektir. Pamuklu paspas başlıkları genelde çıkarılabilir şekilde olduğu için çamaşır makinesinde rahatlıkla yıkanabilir.

Kirli paspas başlığı nasıl temizlenir?

Mikrofiber paspas başlıkları, bakteri, küf ve mantara karşı dayanıklıdır. Diğer başlıklara oranla daha hafif ve uzun ömürlüdür. Mikrofiber paspas başlıkları çıkarılabilir olduğu için paspas başlığını temizleme işlemini çamaşır makinesinde yapabilirsiniz.

Kirli paspas başlığı nasıl temizlenir?

Peki, paspas başlığı temizleme işlemi nasıl yapılır? İşte paspas başlığı temizleme işlemine ait bilmeniz gereken tüm detaylar…

PASPAS BAŞLIĞI NASIL TEMİZLENİR

Her Kullanımdan Sonra Temizleyin

Kirli paspas başlığı nasıl temizlenir?

  • Ev temizliğinin son aşamasından biri olan paspas işlemi bittikten sonra elinize bir eldiven giyin ve akan su altında sabit paspas başlığını temizleyin. Temiz su dolu bir kova içerisinde en az 3 dakika bekletin. Ardından paspas başlığını fazla suyundan arındırmak için mümkün olduğunca sıkın. Bu işlemi dilerseniz paspas kovası içerisinde yer alan sıkma aparatı ile de yapabilirsiniz.
  • Çıkarılabilir paspas başlığı temizlemek için ise çamaşır makinesi kullanabilirsiniz. Pamuklu ya da mikrofiber başlıklar için aynı türden temizlik bezlerini bir arada yıkayabilirsiniz.
  • Yıkanan paspas başlığını kuruması için iyi havalandırılan bir alana dik şekilde koyun ve kurumaya bırakın.

Paspas Başlığını Derinlemesine Temizleyin

Kirli paspas başlığı nasıl temizlenir?

  • Paspas başlığını derinlemesine temizlemek için bir kova içerisine sıcak su doldurun ve içerisine çok amaçlı temizleyici dökün. Burada su ve temizlik ürünü oranı oldukça önemlidir. Bunun için temizlik ürününün kullanma talimatlarını mutlaka okuyun.
  • Hazırladığınız temizleme solüsyonu içerisine paspas başlığını batırın ve en az on dakika bu şekilde bırakın. Bu süre zarfında paspas başlığındaki birikmiş kirler çözünecek ve akmaya başlayacaktır.
  • Süre sonunda temizleme solüsyonunu dökün ve kovanın içerisini ılık su ile doldurun. Paspas başlığını bu ılık su içerisine koyun ve durulamaya çalışın.

Paspas Başlığını Sterilize Edin

Kirli paspas başlığı nasıl temizlenir?

  • Paspas başlığı temizleme işleminde sırada sterilize etme aşaması var. Bir kova içerisinde iki bardak sirke ve iki bardak sıcak su ekleyin. Paspas başlığınızı bu karışım içerisinde 10 dakika bekletin ve her yerinin ıslandığına emin olun.
  • İyice ıslanan ve steril olan paspas başlığınızı kovadan çıkarın ve dezenfektan solüsyonunu dökün. Kovayı ılık su ile doldurup paspas kafasını bu suda güzelce durulayın.
  • Paspas başlığını iyice sıkın ve iyi havalandırılan bir alana dik olarak kuruması için koyun.

PASPAS BAŞLIKLARI HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER

Kirli paspas başlığı nasıl temizlenir?

Sünger paspas başlıkları, şekilleri bozulmaması için daima kafası yukarı bakacak şekilde muhafaza edilmelidir. Paspasın süngeri kokmaya ve rengi bozulmaya başlaması değiştirilmesi gerektiğinin bir işaretidir. Genel olarak kullanım sıklığına bağlı olarak en az 2 ay en çok 6 ay içerisinde mutlaka değiştirilmesi gerekmektedir.

Pamuklu paspas başlıkları, pamuk liflerinin kalitesine bağlı olarak bir yıla kadar kullanılabilmektedir. Pamuklu paspas başlıklarını muhafaza etmeden önce iyice kurutulması gerekir.

Mikrofiber paspas başlıkları, 200 kullanıma kadar ilk günkü performansıyla çalışmaktadır.  İyi havalandırılmış bir alanda dik şekilde muhafaza edilebilir.

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR