Bulaşık süngeri ne kadar zamanda değiştirilmeli?

Bulaşık süngeri ne zaman değiştirilmeli, bulaşık süngerinin daha uzun ve sağlıklı kullanımı için bilmeniz gerekenleri sizler için araştırdık.

ABONE OL
GİRİŞ 06.09.2023 10:12 GÜNCELLEME 06.09.2023 10:12 YAŞAM
Bulaşık süngeri ne kadar zamanda değiştirilmeli?
Bulaşık süngeri ne kadar zamanda değiştirilmeli?

Mutfaklarda her gün kullanılan bulaşık süngeri düzenli aralıklar ile değiştirilmediğinde bakteri üremesi için en elverişli alanlardan bir tanesidir. Bulaşık süngerleri, normal şartlarda iki ila dört hafta arası kullanımda değiştirilmesi gereken birer temizlik malzemesidir. Bu süre aralığı, bulaşık süngerini kullanım sıkılığına göre değişebilir. Bazen aşırı kullanımda bulaşık süngerleri iki haftadan önce kokmaya ve bölünmeye başlayabilir. Bu durum, eski bulaşık süngerinizi yenisi ile değiştirmenizin zamanı geldiğinin bir göstergedir.

Bulaşık süngeri ne kadar zamanda değiştirilmeli?

Bulaşık süngeri değiştirme zamanının gelip gelmediğini anlamıyorsanız ve emin değilseniz hiç tereddüt etmeden yenisi ile değiştirin. Konu sağlık olduğunda temizlik şansa bırakılmaması gereken bir durumdur. Aynı zamanda bulaşık süngerleri diğer temizlik malzemelerine nispeten daha uygun fiyatlı olduğu için bulması da oldukça kolaydır.

Uzman temizlik ekiplerinin verdiği bilgilere göre bulaşık süngerinin değiştirilmesi zamanının geldiğin dair birkaç işaret bulunmaktadır. Haber7.com ekibi olarak bizde size bulaşık süngeri değiştirme zamanının geldiğini gösteren işaretleri derledik.

Bulaşık süngeri ne kadar zamanda değiştirilmeli?

İşte bulaşık süngeri değiştirme zamanının geldiğini gösteren işaretler...

BULAŞIK SÜNGERİ DEĞİŞTİRME ZAMANIN GELDİĞİNİ GÖSTEREN İŞARETLER

Bulaşık Süngeri Renk Değiştirmiş ve Lekelenmişse

Temizlik uzmanlarına göre bir bulaşık süngerinin değiştirilmeye hazır olup olmadığını süngere bakarak fark edebilirsiniz. Bulaşık süngeri ilk günkü renginde değilse, gözle görülen bir renk değişimi var değiştirilmesi gerekir.

Bulaşık süngerleri kullanıldıktan sonra temizlendiğinde kiri üzerinden hızlıca atmalıdır. Eğer sünger temizliği esnasında kirden arınmıyor ve leke tutuyorsa yenisiyle değiştirilmesi gerekir.

Bulaşık süngeri ne kadar zamanda değiştirilmeli?

Bulaşık Süngerinden Garip Bir Koku Geliyorsa

Bulaşık süngeri dışarıdan bakıldığında yeni gibi görünebilir ama üzerinden garip bir koku geliyorsa küf ve mantar oluşumu gerçekleşmiş olabilir. Uzun süreler ıslak kalan bulaşık süngerleri, diğer kumaşlar gibi zamanla küf ve mantar oluşumuna çok açıktır. Bu koku bazen bulaşık yıkarken çatal, bıçak, tabak gibi mutfak malzemelerine de sirayet edebilir. Bu yüzden koku gelen bulaşık süngerlerini yenisiyle muhakkak değiştirin.

Bulaşık Süngeri Parçalanıyorsa

Bulaşık yıkarken çok fazla çamaşır suyu gibi kimyasal ürünler kullanıyorsanız bulaşık süngeriniz herhangi bir eskime belirtisi göstermeden zamanla parçalanmaya başlayabilir. Bu aşınmalar da bulaşık süngerinin performansını etkisiz hale getirir ve doğru bir temizleme sağlamaz. Bu yüzden bulaşık süngeriniz parçalanıyor ise yenisi ile değiştirmeniz gerekmektedir.

Bulaşık süngeri ne kadar zamanda değiştirilmeli?

Bulaşık Süngerini En Son Ne Zaman Değiştirdiğinizi Hatırlamıyorsanız

Temizlik uzmanlarına göre en az bulaşık süngeri kullanımında bile iki hafta ile bir ay bulaşık süngerini değiştirmek için yeterli bir süredir. Bulaşık süngeri sonuçta temizlik yaparken kullanılıyor ne kadar kirli olabilir diye düşünmeyin. Eğer en değiştirdiğiniz zamanı hatırlamıyorsanız hemen eski bulaşık süngerinizi çöpe atın ve yenisini çıkarın.

BULAŞIK SÜNGERİNİN DAHA UZUN ÖMÜRLÜ OLMASI İÇİN YAPMANIZ GEREKENLER

Bulaşık süngeri ne kadar zamanda değiştirilmeli?

Bulaşık süngeri, temizlik eşyası olsa da görevi bittikten sonra mutlaka yıkanmalı ve iyi havalandırılan bir yerde kurumaya bırakılmalıdır. Aksi takdirde zamanla mantar ve küf oluşumuna zemin hazırlar ve bu durumda bulaşık süngeri ile temizlenen malzemelerin iyice dezenfekte olmamasına ve sağlık açısından tehditler oluşturmasına sebep olur.

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR